美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

服務好, 對我有效果, 唔hardsell, 但貴

大宅

prittl 發表於 19-5-16 12:03
我睇過呢間好似都幾出名...
不過暫時都見到有幾間平D,但又有人話平D既係要睇治療師同醫生,有D手勢唔太得… ...

有醫生在場,打結焦係醫生打,但晤係部部機由醫生負責。有藥房,藥要另外比錢。

Hand sell 呢個睇你遇到咩sales ,因為我個個sales 係誤導客人,難聽d係欺瞞客人。

建議你先試左1次先好先再5次咁買,唔好一次過買,同埋要一次過比冇得分期付款。

侯爵府

cestlav 發表於 19-5-16 14:31
服務好, 對我有效果, 唔hardsell, 但貴

侯爵府

回覆 prittl 的帖子

有醫生註場安心好多, 有藥房配藥。治療師只可以操作某level 以下既醫美, 某個level 以上必定由醫生做, 唔會亂黎。同時會監察住客人情況, 感覺出事機會較細, 但係貴。最近聽到好多關於 hard sell 既consultant, 睇你好唔好彩。如果負擔得到, C記係較安心既。

禁止訪問

洋房

回覆樓主:

C記係咪荔枝嗰間

大宅

apple1348 發表於 19-5-16 18:29
C記係咪荔枝嗰間

Yes

大宅

回覆樓主:

而家佢地會推...先peeling, 主course,後導入。話要咁效果先好。鬼唔知咩,但貴咗一倍囉!

上咗市,真係唔同咗!

男爵府

Apex_fa 發表於 19-5-18 23:46
而家佢地會推...先peeling, 主course,後導入。話要咁效果先好。鬼唔知咩,但貴咗一倍囉!

上咗市,真係唔 ...

聽講因為C記上咗市,佢哋都要砌數,因為要向股東交代,某程度D顧問都要跑數,所以現在有D新客反映有D顧問hardsell咗!

大宅

佢地既手勢同服務,其實真係算唔話得。同埋你問我hard唔hard sell,講真真係唔覺!
我仲記得當初我話想打斑,佢叫我買5次先,我就話不如直接買10次,因為我擔心只做5次退唔晒我d斑但佢都禁住我,叫我唔駛咁急住比錢佢地佢話萬一真係5次就夠既話,咁其餘既就會晒左。話到時可以視乎情況決定係咪再買多5次咁⋯
咁好彩5次打完,真係搞掂左(可能係冇我自己想像咁嚴重/pico plus部機比較勁?),塊面白滑晒~
係架啦,都明知佢呢間一定唔係最平,但真心各方面我都滿意。所以黎緊我都諗住趁佢依家有promo, join埋佢個sculpsure 減肥

禁止訪問

伯爵府

prittl 發表於 19-5-16 12:03
我睇過呢間好似都幾出名...
不過暫時都見到有幾間平D,但又有人話平D既係要睇治療師同醫生,有D手勢唔太得… ...

我自己去c記就有不愉快經歷,有hard sell, 同埋做唔到我想要嘅效果,有啲收費不透明,逐樣逐樣叫你比錢,例如d藥膏。有一次塊面有啲紅相叫番佢哋醫生睇,佢就叫我畀返診金$300,咁樣我覺得佢哋好商業,我自己覺得好唔舒服。

禁止訪問

禁止訪問

伯爵府

fanyi02211990 發表於 19-5-22 12:03
你係去邊間分店呀?唔知你有無跟開既醫生,跟開我個其實好好,會真係follow up我,我一開始consult ...
可能一開始我期望太高個個都話唔sell,以為真係唔sell,我拒絕後其實佢地都會停既,但我自己感覺麻麻地,感覺最差係最後一次,電話booking時我話要打埋微絲血管部機,佢話好,我上到去話醫生左走左無得打,最近紅左打返去問佢地,佢地叫我返去睇醫生,但係要收返$300診金,join plan先可以扣返,我覺得佢唔係有心幫我。我去尖沙咀分店。

禁止訪問

別墅

開心吸收勳章

我也買了五次療程當中都有不愉快經歷。首先我覺得並非完全不sell, 顧問有黑面情況,治療師態度尚可,但依然每一次都說不用見醫生,每次也只是打兩部儀器。重點是完全沒有效果,甚至比以前更嚴重,才安排見醫生但也是要我付醫生費用

侯爵府

回覆 fanyi02211990 的帖子

我覺得點都會sell, 打開門做生意點會唔sell, 可能尖沙咀店算新開, 要追業績, 呢度既consultant 都好進取。
但自己可以say no 架嘛, 佢地會知難而退, 至於黑面, 俾著我會黑返佢轉頭, 但我冇遇到。早幾星期, 我女打完第二次結焦, 跟佢個consultant 有事做, 另一個consultant入房俾佢簽名, 呢個一入去就sell 佢地勁貴松露mask, 話可以淡斑, 我女啋佢都傻, 簽完走人。

首頁

尾頁

跳至