家事百科

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

2019勳章

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
有冇人知呢個電鑽配件邊度有得賣,問過好多五金鋪都冇,急用,謝謝

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

leo_tse 發表於 19-5-16 13:20
有冇人知呢個電鑽配件邊度有得賣,問過好多五金鋪都冇,急用,謝謝

呢個唔係電鑽配件只係一個可以換頭嘅螺絲批手柄,我都有一套

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

複式洋房

2019勳章

clpapa 發表於 19-5-16 13:45
呢個唔係電鑽配件只係一個可以換頭嘅螺絲批手柄,我都有一套

呢個可器可以駁落電鑽度用嫁?

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔可以,

樓主係唔係想D可以轉90度既鏍絲頭界電鑽用?

複式洋房

2019勳章

clpapa 發表於 19-5-16 14:13
唔可以,

樓主係唔係想D可以轉90度既鏍絲頭界電鑽用?

係呀,師兄知唔知邊度有我賣?

版主

leo_tse 發表於 19-5-16 14:14
係呀,師兄知唔知邊度有我賣?

未買過, 真係唔知邊度有, 試下旺角新填地街果D電動工具舖.

大宅

leo_tse 發表於 19-5-16 13:20
上面兩款都可以接電批用。
鴨記最多,但國產款唔記得邊間有,威威同德偉就好易搵到。

複式洋房

2019勳章

clpapa 發表於 19-5-16 14:24
未買過, 真係唔知邊度有, 試下旺角新填地街果D電動工具舖.

OKthc

複式洋房

2019勳章

yy.wing 發表於 19-5-16 14:31

我想買個類似用到就得嫁啦,咁我去鴨記搵搵,想問問果兩間係鴨記邊個位呀?

男爵府

2019新春慶豚圓

yy.wing 發表於 19-5-16 14:31
呢個係手批,電批或電鑽個索頭一來放唔入,比你放得入咪自轉點可能上到鑼絲?

大宅

2019新春慶豚圓

去新填地街賣電動工具鋪一定有

大宅

thomas_so33 發表於 19-5-16 15:24
呢個係手批,電批或電鑽個索頭一來放唔入,比你放得入咪自轉點可能上到鑼絲?
...
係喎!睇錯咗添!
佢圖片內嗰款系只能手動,仲以為係像下圖啲款。

大宅

leo_tse 發表於 19-5-16 14:35
我想買個類似用到就得嫁啦,咁我去鴨記搵搵,想問問果兩間係鴨記邊個位呀?
...

上圖威威和安力士如無記錯可到近欽州街永勝同對面嘅豐盛和公廁對面嘅嘉研搵下,但係兩款都唔平,記得好似两三百蚊㗎。
下圖德偉就佰幾,喺公廁隔離嗰間有賣,但唔記得乜嘢名,只係用一用或可以平啲買支威威兩頭L批好啲。

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊