懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

一直心大心細唔知買網床好定木床好。身邊好多媽媽都話買以前買左木床,但係bb唔肯瞓,最後都要瞓大人床。我又好怕第時阿b都係咁。搞到買bb床果到,一直落唔到決定。。

別墅

我上網見啲人話而加多數用網床小用木床喎。。
我都考慮中

男爵府

網床會唔會對腰不好

男爵府

joeywaiwai 發表於 19-5-17 00:00
一直心大心細唔知買網床好定木床好。身邊好多媽媽都話買以前買左木床,但係bb唔肯瞓,最後都要瞓大人床。我 ...

買ikea 床玉

子爵府

如果網床,床褥一定要夠硬,唔係對BB脊骨唔好,我地用木床(人地俾嘅),由出世到宜家歲半仲瞓緊,我地堅持唔想佢瞓大人床,其中一個原因,係我地張床褥太軟,而且怕大家都瞓唔好

大宅

回覆樓主:

我都諗緊呀,木床硬淨啲,但網床我又見好似好多功能,又可以拼大人床又可以搖,調節高度,價錢差吾多,好難揀呀

大宅

我見有D拼床,但好快唔用得?會爬去大床?

別墅

bkcherine 發表於 19-5-17 09:23
我都諗緊呀,木床硬淨啲,但網床我又見好似好多功能,又可以拼大人床又可以搖,調節高度,價錢差吾多,好難 ...

木床都有類似功能,不過就好貴!

別墅

木床都有調節高度架 可以瞓耐 網床就通常可以放旁邊瞓不過瞓唔到咁大唔實淨 我最後買0-3歲木床 都係千幾蚊 我唔想三個人一齊瞓 三個人都瞓得唔好

子爵府

joeywaiwai 發表於 19-5-17 00:00
一直心大心細唔知買網床好定木床好。身邊好多媽媽都話買以前買左木床,但係bb唔肯瞓,最後都要瞓大人床。我 ...

我會買木床放床邊方便照顧
Maybe 8m 買埋網床

別墅

HappyMaMaBaby 發表於 19-5-17 03:34
網床會唔會對腰不好
建議你不如去門市睇下問下
我買左CHICCO 網床, 佢有塊好硬的木板, 我自己再訂左塊普通床褥落去, 完全無問題
(利申: 我木床同網床都有買, 2個用途)

大宅

木床,但仔瞓到歲幾太迫,成晚周圍撞,最後都係瞓上大人床

大宅

CCHINGC 發表於 19-5-17 09:00
如果網床,床褥一定要夠硬,唔係對BB脊骨唔好,我地用木床(人地俾嘅),由出世到宜家歲半仲瞓緊,我地堅持唔 ...

BB啲骨架咁軟,
如果瞓到整親骨骼,睇兒科仲貴啦。
BB木床系好基本的用品。

大宅

ek0509 發表於 19-5-17 11:27
木床都有調節高度架 可以瞓耐 網床就通常可以放旁邊瞓不過瞓唔到咁大唔實淨 我最後買0-3歲木床 都係千幾蚊 ...

兒科醫生都建議bb和大人分開瞓,以避免發生意外。

首頁

尾頁

跳至