親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

公爵府

人人樂超市不能用ALIPAY HK的嗎? 同問: 盒馬 又可以用ALIPAY HK的嗎?
我見LIST說明可用的, 但昨日去俾錢時STAFF說不能使用ALIPAY HK的? 是真的嗎?
有無JM試過用到的?

珍珠宮

不斷去試邊d 得,邊d 唔得,很辛苦啊

瑪瑙宮

大廚勳章

youhello507 發表於 19-5-17 13:27
不斷去試邊d 得,邊d 唔得,很辛苦啊

所以直接搞掂個戶口好過
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

公爵府

我在家樂福 同 餐廳 都可以用ALIPAY HK的.

男爵府

盒馬要用支付寶同登記盒馬會員

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Yeelim 發表於 19-5-17 12:11
人人樂超市不能用ALIPAY HK的嗎? 同問: 盒馬 又可以用ALIPAY HK的嗎?
我見LIST說明可用的, 但昨日去俾錢時S ...

人人樂唔on list!雖然佢寫有廸卡儂, 不過佢都唔收alipay, 淨係收wechat!
放下自在

公爵府

好女人 發表於 19-5-17 18:13
盒馬要用支付寶同登記盒馬會員

已用支付寶同登記盒馬會員了, STAFF說要用中國支付寶才可以付款, 支付寶HK不可以. STAFF叫我去另一面的出口, 有個有人的COUNTER可以俾錢的.

wcpcelia    發表於 19-5-19 10:03

珍珠宮

cattz288 發表於 19-5-17 21:17
人人樂唔on list!雖然佢寫有廸卡儂, 不過佢都唔收alipay, 淨係收wechat!

真係無限麻煩

公爵府

cattz288 發表於 19-5-17 21:17
原來人人樂唔on list的, 我攪錯左, 在人人樂我應該用WECHAT俾錢, 唔該晒你. 現在明白了.

珍珠宮

Yeelim 發表於 19-5-18 12:02
原來人人樂唔on list的, 我攪錯左, 在人人樂我應該用WECHAT俾錢, 唔該晒你. 現在明白了.
...

你似乎分唔到wechat, alipay同 alipay hk喎

珍珠宮

回覆樓主:

而家Alipay HK喺國內用到嘅商戶只限大灣區入面嘅城市,同埋主要係一啲大型連鎖店,所以其實通用程度好低,要特登去搵嚟用唔值得

公爵府

whyyou 發表於 19-5-18 12:42
而家Alipay HK喺國內用到嘅商戶只限大灣區入面嘅城市,同埋主要係一啲大型連鎖店,所以其實通用程度好低, ...
唔係特登找來用的. 只是第一次去, 不太熟運作. 所以上來問問各位JM的. 我對ALIPAY HK & WECHAT HK 是不太熟的. 上去只前有睇過可以用商店的LIST. 可能自己唔熟, 有些亂. 麻煩晒以上JM的耐心解答了. 謝謝以上各位了.

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

whyyou 發表於 19-5-18 12:42
而家Alipay HK喺國內用到嘅商戶只限大灣區入面嘅城市,同埋主要係一啲大型連鎖店,所以其實通用程度好低, ...

之前兩間都有promotion, 真係專登走去用
放下自在

大宅

回覆 cattz288 的帖子

人人樂用到alipay hk喎。上個月alipay hk 有promo, 送左4張5元券,我仲分4次俾錢,用晒4張優惠券

wcpcelia    發表於 19-5-21 11:12

象牙宮

garfieldpk 發表於 19-5-21 10:55

人人樂用到alipay hk喎。上個月alipay hk 有promo, 送左4張5元券,我仲分4次俾錢, ...

家下alipay同wechat都無晒promo喇
放下自在

公爵府

garfieldpk 發表於 19-5-21 10:55

人人樂用到alipay hk喎。上個月alipay hk 有promo, 送左4張5元券,我仲分4次俾錢, ...
唔該晒你呀.

首頁

尾頁

跳至