論盡家傭

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

強烈反對政府將外傭列入最低工資!!!

雖然依家仲未殺到, 但我地d僱主要團結d, 比d反應個政府, 等佢知道有好多好多人反對.

如果真係通過咗, 即係要我地班在職僱主返家湊仔女, 亦即係立刻炒咗班外傭!!! 真係兩敗俱傷害!!

民房

好媽媽勳章 醒目開學勳章

反對

子爵府

外傭納入最低工資, 我一定要炒工人, 講得出做得到
您好!由於親子王國及教育王國已禁止用戶於簽名檔內張貼來自其他網站之網誌、facebook群組或相簿等之連結,因此閣下簽名檔內容已被刪除。

伯爵府

好媽媽勳章

加1蚊都抄

大宅

反對

珍珠宮

畀面勳章

如係真係咁, 我都唔會再要工人啦. 一個月要比5K, 仲要包埋食住用我地既野, airticket, insurance. 仲有呢... 佢地整爛野, 偷野, 講大話, 借財仔既X州屎, 一個唔該又走去告你攪到要被迫同佢"玩", 再唔係, 唔知係邊度同人大埋肚, 分分鐘要養番佢....

真係咁既話, 我真係好想知道邊個"善長人翁"仲咁抵得諗去請佢地呀!!!!

:;pppp:

男爵府

反對

公爵府

牛年勳章

反對!!

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

反對3580 tim呀
可以自由市場嗎?
講真
呢個世界咁大
唔來hk都大把地方去啦..................

禁止訪問

有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 陪月勳章

伯爵府

牛年勳章

反對!反對!反對!

根本係香港做已經比係中東、新加坡、馬來西亞和台灣都高人工。

包食宿、醫康都值返$3000啦!

香港大部份請外傭的僱主都唔係好高人工,我都已經好慘,請外傭都係迫不得已,佢地又唔駛交稅,應該知足,唔好咁貪!

有本事咪個個都申請去加拿大唔好來香港囉!

珍珠宮

雖然HK政府係[笨實], 但點笨極....我相信政府今次唔會答應佢地. 但可能會加佢地人工....

大宅

反對啦, 真係$3580都俾多, 未計佢地d小姐黎到話掛住屋企/唔鐘意要即刻走!!!!:;pppp: :;pppp:
Pretty Princess Petite Prince

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

珍珠宮

反對

佢地保傽太多

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

反對!
樓主記住attach埋其他有關嘅post..... 等佢地自己睇吓d人意見.

複式洋房

反對!! 如果加俾佢地, 又會來次炒工人潮....我個BUN食都食突我啦, 仲話加人工!!!

珍珠宮

醒目開學勳章

反對! 反對! 加一毫子都反對!!!

禁止訪問

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

:;pppp: :;pppp: 反對,嗰啲覺得人工底叫佢地唔好黎打工囉

首頁
12345...7

尾頁

跳至