0-6個月

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

呀b 半個月前開始出粒粒,陪月話係胎毒,用金銀花沖涼有好轉,但衣2日開始大塊左又好似嚴重左,係咪已經唔係胎毒?係咪應該要睇醫生喇?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

別墅

2019勳章

我個仔都好似你個BB咁, 51日人仔. 3個星期大開始面上同背脊出粒粒, 一路以黎都好反覆, 兩星期前去健康院, 醫生話正常慢慢會退, 但就冇講係咩.

背脊上面應該就係熱痱, 要差唔多24小時開冷氣比佢, 佢會慢慢好D. 面上面果D我就用莞茜水敷, 但都唔太work. 我朋友介紹用左Calfriona baby,
揸左3日真係好左好多, 你可以試下!

禁止訪問

2019新春慶豚圓

複式洋房

2019勳章

我個b一個月開始出,俾醫生睇過話係正常,乜都唔使搽,保持返清潔,食完奶要抹面,尤其是嘔咗奶一定要用凍開水抹,頸嘅熱痱就開冷氣舒緩,到兩個月面同耳都自動白滑返

大宅

媽媽餵人奶嗎?如係,係咪有食比較燥熱的食物?食左燥熱野,bb會生粒粒,媽媽停食果啲野一排就冇事。

大宅

jiffjiff 發表於 19-5-21 11:48
我個仔都好似你個BB咁, 51日人仔. 3個星期大開始面上同背脊出粒粒, 一路以黎都好反覆, 兩星期前去健康院, ...

本身我用physiogel, 轉左加洲寶寶之後好左好多,下巴原本紅哂硬左鞋鞋地衣家都軟返喇,真係好得

大宅

chengkaren 發表於 19-5-27 10:52
開冷氣、搽洋甘菊水或者用hxg支有機嫩蘆薈gel,好洗得

衣家d 天氣唔凍唔熱都唔知開唔開冷氣好,開左冷氣係咪比佢著長袖?

大宅

rosepig 發表於 19-5-27 14:51
我個b一個月開始出,俾醫生睇過話係正常,乜都唔使搽,保持返清潔,食完奶要抹面,尤其是嘔咗奶一定要用凍 ...

衣2日還返好多喇得返d 白色既印

大宅

dollawong 發表於 19-5-27 17:21
媽媽餵人奶嗎?如係,係咪有食比較燥熱的食物?食左燥熱野,bb會生粒粒,媽媽停食果啲野一排就冇事。
...

補品算唔算?有時有食薯片咁囉

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊