婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

別墅

2019勳章

我99是一個咩都擔心,咩都好多個人意見既人。我知佢好多野都是出於擔心,但已到達令人煩擾的地步。

佢試過在我公幹時,擅自把我家一幅圖拿走,話驚整親BB。

最近,佢竟然每次上來探B後寫家訪,一篇A4紙仲要分point教我地。但佢自己其實係唔識湊BB,連餵奶都唔敢,一直以來只是指點點。重點是,佢只不過寫佢對我既不滿出來。最嬲是說我女兒「天生不足」是因為我早產和大肚唔食野。我是37周生,我只不過是每次同佢食野都冇餵口是因爲佢次次都要食屋企附近間茶樓,都現在女兒一歲佢都要咁講早產呀,唔食野。女兒現正生長線3,我都在想幫佢增磅,得先得架,佢就一尾挑剔,好難頂!

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

好癲
你睇完之後寫返感想send 比佢

公爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

你寫出你的感想俾她,且要告訴她...放手吧! 兒孫自有兒孫福! 你老人家還要操心到何時呀? 你總也不肯放手.....晚輩們又怎麼有空間成長?

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 親子王國15週年勳章

回覆 Rositalky 的帖子

係我就轉手掉鬼左張紙去, 唔會睇啦! 既然佢都唔識湊B, 佢講乜都可以不理。你奶奶實在太得閒, 叫你老公點醒佢啦咁鬼煩

翡翠宮

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

掉左佢當無睇過
佢問你就答睇完咪掉

別墅

2019勳章

mini1204 發表於 19-5-26 10:04
掉左佢當無睇過
佢問你就答睇完咪掉

我奶奶寫在apps 冇得delete woh

翡翠宮

2019新春慶豚圓

Rositalky 發表於 19-5-26 10:20

當睇吾到
吾覆已經夠禮貌

別墅

Rositalky 發表於 19-5-26 10:20

Cap screen; 用筆在上面畫橫線刪除,再send番比佢
又係新袍

別墅

2019勳章

有人工(emoji)既如是老闆一星期寫一次 assessment,我會即時辭職!何況是99....

大宅

咁你老公有咩回應?同你老公講,保護妻兒係你責任!

公爵府

回覆樓主:

好痴線
佢唔覺得咁樣好乞人憎咩
佢以前做老師架?

伯爵府

newyogini 發表於 19-5-26 12:30
Cap screen; 用筆在上面畫橫線刪除,再send番比佢

伯爵府

叫你C6寫番一千字嘅comment

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

只係寫返一句畀佢~

我 先至係 她的媽媽,不是你!!!
總有離別的時候

複式洋房

37周係足月喎⋯⋯
人係有高矮肥瘦㗎啦,唔通我下下又囉個老公同奇洛李韋斯比咩(emoji)
算啦,唔好同D冇知識嘅人計較。佢傻你又陪佢傻為乜啫?
而且無論你做到幾好,做到識飛佢都唔會滿意㗎啦。唔洗覆佢,佢問起你先答「哦、係呀」然後發下夢再轉話題囉。

認真便輸了!

別墅

2019勳章

牛小R 發表於 19-5-26 23:06
37周係足月喎⋯⋯
人係有高矮肥瘦㗎啦,唔通我下下又囉個老公同奇洛李韋斯比咩(emoji)
算啦,唔好同D冇知識 ...

在公司幾鑊都好,好少野係會令我有反應。但係一到呢樣,我就會谷氣!我要繼續學下當佢做既野透明,但真的不想佢以照顧我個女既名義自居,因由一開始我都無開口叫佢幫手。

子爵府

2019勳章

回覆樓主:

家訪 你99做開社工嗎?痴得咁勻循

珍珠宮

回覆樓主:

寫家訪
37週已足月,唔算早產~
你99係咪有焦慮?

別墅

2019勳章

conniemar 發表於 19-5-26 23:33
家訪 你99做開社工嗎?痴得咁勻循

佢退左休十拎廿年都有。佢很騎哩既,因為佢識用電腦,所以佢會常常上網睇d野然後話俾你知。就例如之前佢常常想我俾佢幫手湊B,咁我就話唔想老人家咁辛苦,之後佢會話我知聯合國定義60歲是中年,不是老年(當然佢係亂咁睇一d冇根據既新聞),好吹脹的

別墅

2019勳章

做個靚太 發表於 19-5-26 23:38
寫家訪
37週已足月,唔算早產~
你99係咪有焦慮?

係!!!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊