親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

下午去參觀香港大學,天氣居然不錯出太陽,又黑左。

大宅

請問有乜好參觀?只不過係平凡大學一間,反之外國的大學城就可以遊覽一天。

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

thx for sharing

翡翠宮

AHGU 發表於 19-6-2 07:28
請問有乜好參觀?只不過係平凡大學一間,反之外國的大學城就可以遊覽一天。
...

純个人喜愛。

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

ngwong2 發表於 19-6-2 10:51
純个人喜愛。

同意,睇下啲古舊建築都好丫,放假去呢啲行下,好過行商場。
邊個唔知外國啲大學城可以行成日丫,有錢有時間飛先得架。

翡翠宮

goo_littlebb 發表於 19-6-2 11:41
邊個唔知外國啲大學城可以行成日丫,有錢有時 ...

咪係。政府做得古積就一定有佢觀賞价值。而且亦見有幾多龍友去影。

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

ngwong2 發表於 19-6-1 18:24
下午去參觀香港大學,天氣居然不錯出太陽,又黑左。

嗰頭仲有好多古建築,行下都好舒服

水晶宮

畀面勳章

AHGU 發表於 19-6-2 07:28
...

我唔覺得平凡喎
其實你去過未?文學院丶孔慶瑩丶梅堂丶鄧志昂樓丶馮平山美術館,遠d的大學堂等,全部係古蹟喎,咁多古蹟都叫平凡淨係睇下美麗的建築物都值

水晶宮

畀面勳章

pomanlife 發表於 19-6-7 15:52
嗰頭仲有好多古建築,行下都好舒服

水晶宮

畀面勳章

ngwong2 發表於 19-6-3 13:09
咪係。政府做得古積就一定有佢觀賞价值。而且亦見有幾多龍友去影。

算吧啦
對牛彈琴
好多平凡市民真係唔知咁多㗎

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

lovelybaby2015 發表於 19-6-8 15:38
算吧啦
對牛彈琴
好多平凡市民真係唔知咁多㗎

嗰度好多古蹟好靚架

大宅

lovelybaby2015 發表於 19-6-8 15:35

我唔覺得平凡喎

真係唔覺得有乜特別,可能你係遊客,參觀的心態又不同吧!

水晶宮

畀面勳章

AHGU 發表於 19-6-8 17:40

我唔係遊客,我係畢業生
我覺得咁多古蹟響學校,真係無乜邊度有
你係都要專登鬥氣話好「平凡」,咁無野好講

全港d古蹟全部也好平凡

水晶宮

畀面勳章

AHGU 發表於 19-6-8 17:40

重複左

水晶宮

畀面勳章

pomanlife 發表於 19-6-8 16:03
嗰度好多古蹟好靚架

古蹟也是很「平凡」唔知點先係「不平凡」

水晶宮

畀面勳章

goo_littlebb 發表於 19-6-2 11:41
邊個唔知外國啲大學城可以行成日丫,有錢有時 ...

外國大學城大係真,但唔代表多嘢睇,都要睇下乜大學

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

lovelybaby2015 發表於 19-6-8 18:40
我唔係遊客,我係畢業生
你係都要專登鬥氣話好「平 ...

我都係畢業生,想當年讀緊時己好鍾意去main bldg影相 好多位都好靚,完全唔覺得平凡。

水晶宮

畀面勳章

goo_littlebb 發表於 19-6-8 18:49
我都係畢業生,想當年讀緊時己好鍾意去main bldg影相 好多位都好靚,完全唔覺得平凡。
...

莫說港大學生,我當年畢業,想同其他中學時的同學一齊影相,佢哋來自其他大學,d同學都話來hong u影,話景靚d

水晶宮

畀面勳章

goo_littlebb 發表於 19-6-8 18:49
...

如果咁「平凡」就唔會列入古蹟保留,拆鬼左佢算

大宅

lovelybaby2015 發表於 19-6-8 18:40
我唔係遊客,我係畢業生
你係都要專登鬥氣話好「平 ...

以前都日日對住,有乜好去,第一次去就有新鮮感,你估淨係你響裡面畢業嚒,每年UG二千幾人畢業。

首頁

尾頁

跳至