婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我同C6有共識,唔比其他人錫BB塊面.因為係初生BB,我99有牙週病,由我個仔出世佢已經偷偷錫BB(比我見到).C6同佢講左唔可以錫. 佢就用塊面(正面)去貼bb塊面,同錫無分別.有時我抱住,佢都要用面貼BB塊面.我即刻避開.

伯爵府

Auyeung123 發表於 19-6-2 04:13
我同C6有共識,唔比其他人錫BB塊面.因為係初生BB,我99有牙週病,由我個仔出世佢已經偷偷錫BB(比我見到).C6同 ...

話下佢

男爵府

我同C6有共識,唔比其他人錫BB塊面.因為係初生BB,我99有牙週病,由我個仔出世佢已經偷偷錫BB(比我見到).C6同 ...

之前有單新聞,錫完有菌,之後咩左
你同c6系佢面前大大聲講單新聞出黎

複式洋房

回覆 Auyeung123 的帖子

完全明白你感受我奶奶都係咁
聞bb塊面&條頸
個口就嚟貼落bb個口嗰度
有次係cam到仲要見到佢啜bb個奶咀添
奶奶係 冇咗好多隻牙,帶住啲假牙
之前嚟到又唔洗手
仲話唔可以咁乾淨
如果唔係會冇抵抗力
不過而家佢冇成日上嚟喇
來到都會洗手
不過係就咁用清水
仲要係幾秒之內洗完
老公講咗好多次㗎啦
而家算叫做好少少
😪

珍珠宮

回覆樓主:

唔好話牙週病,就算係已經傷風感冒咳,都唔會戴口罩,我真係好忌尼D~
但同佢地嘈其實無乜用~
阿媽就試過,我好絕架~直接隔離到佢好番為止~

大宅

1定要話下佢,上次外國嗰單,係個咀角爛左咋,個bb都...可能佢覺得好小事,但係初生bb真係好脆弱的,要正視呢個問題

伯爵府

回覆樓主:

咁冇常識㗎!基本衛生都冇!!
立即阻止佢叫佢唔好再錫

別墅

佢地成日話以前佢地都唔駛咁麻煩,我就會問佢地以前有冇乜病物病,數一堆出黎,係唔駛太乾淨,但未至於佢地咁污糟,咁唔衛生,個b有乜事都係做阿媽嘅受,佢地就拍拍屁股就算,一係就話做阿媽嘅唔識湊

我99長年咳,又係咁哄埋我bb度,上佢度食飯又突然叫隔離屋阿乜太過黎睇bb,我女係動物園嘅動物咩?個乜太聲稱自己係有經驗嘅陪月,但佢手又唔洗,就黎掂我女,仲要已伸手黎掂住我女話可唔可以抱,把口問,但對手已搶緊,乜料?我咪問佢洗手未,問咗2聲先聽得明我咩意思,話唔記得咗添就冇想抱了

複式洋房

叫c6 同佢講吾可以

禁止訪問

大宅

renay 發表於 19-6-12 14:54
佢地成日話以前佢地都唔駛咁麻煩,我就會問佢地以前有冇乜病物病,數一堆出黎,係唔駛太乾淨,但未至於佢 ...

洗手抱b真係好基本.....對媽媽尊重同衛生
好多老人家都唔會去洗手...仲覺得你麻煩巴之閉..
事實係佢地唔知而家d菌有幾惡 一個意外足以致命

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至