夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

大概因為心已死,想喊也喊不出

大宅

126925 發表於 19-6-2 12:35

廿二年婚姻付諸流水,可惜

伯爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

哀莫大於心死。
我都廿年婚姻,起初也有唔甘心
但分開後我覺得自己開心過以前,起碼不用時常去猜疑身邊人怎去傷害我。

大宅

longsky 發表於 19-6-2 12:57
哀莫大於心死。
我都廿年婚姻,起初也有唔甘心
但分開後我覺得自己開心過以前,起碼不用時常去猜疑身邊人怎 ...

你個case同我有些相似。以後大家互相扶持、提點就好(emoji)

複式洋房

咁耐感情話無就無,你地有冇小朋友

大宅

DarkChing 發表於 19-6-2 13:56
咁耐感情話無就無,你地有冇小朋友

我有兩個,12歲和15歲!

大宅

牛年勳章

回覆樓主:

太巧合了,我情況同你差不多,又係22年感情,最近被離婚,而我亦都係喊唔出。事情發生得太突然,我到現在仲未接受到。以前唔知咩叫心痛,原來個心真係會痛,係會痛到抖唔到氣,覺得就算死咗,都唔係一件壞事……

洋房

126925 發表於 19-6-2 12:35

佩服你的勇氣,我還在掙扎中

別墅

迷茫的人 發表於 19-6-2 17:25

加油。女士們加油。。。

大宅

迷茫的人 發表於 19-6-2 17:25

被朋友告知2年,實情已經起碼6-7年。登堂入室,契妹般出現。我一早覺得吾妥,但佢死都話吾係!!話我敏感?到我朋友喺個女人既ig cap埋D咀咀相比我,才肯勉強承認!每年都呃我話同朋友去旅行,原來每次都係大話。
我明知佢地係吾會分手,我就set 左我既底線,兩年內不斷試我,直至5月份話同舊同事去日本。
每一次我都真心信佢,但係又被呃多一次。每個星期一天,攞正牌同小三食飯,逢星期五打例打麻將,長時冇人物、地點,我要迫自己相信。因為有人話我要信任佢、若不是好難行落去!
今次更過份是計劃得好完美去呃我呢個傻婆。比哂航班日期丶時間、航機編號我,我既信心去到新高點,甚至答應我sent相、以釋疑慮。每日早上丶晚上打電話比我,但我都不斷要求相片。最後sent左個food court同朋友影既相比我。我堅信他的,但是好衰吾衰,比我朋友在香港撞倒佢地。我都半信半疑?
我再check埋佢既記錄,冇出境記錄。
我立即叫佢同我入房,即場踢爆佢。嗰一刻心已經死了!大話一個蓋一個?
呢個決定對我真的不容易,因為我愛他比他愛我更多、更多。佢就一次又一次忍心伤害我?
佢確比未發現時對我好,但遠比對小三花的心思,差天共地。
所以我決定退出、尋找自己既幸福

大宅

126925 發表於 19-6-2 18:02
被朋友告知2年,實情已經起碼6-7年。登堂入室,契妹般出現。我一早覺得吾妥,但佢死都話吾係!!話我敏感 ...

原來心死係咁既?自己真的會知道!
我已經年紀不輕,離婚後,吾打算再找。一次已足夠,執返條命算係咁!自己錫自己就可以了

男爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

冇錯2x年感情付之流水,人地唔愛你,我地要自己愛自己! 我都最近簽左紙,甩左個人渣,我覺得舒服左好多,唔洗諗佢做幾多衰野,又唔洗睇佢講大話果樣,佢只不過係我人生既過客。

公爵府

牛年勳章

背叛, 被深愛的人一次又一次咁背叛, 傷口未結焦, 但把刀越插越深, 你看到嗎? 有留意到嗎? 有為我的痛, 安慰過嗎? 既然, 發現斷氣也吾會有任何改變, 咁就不如重新開始, 為自己而生, 活得比你好吧! 最起碼, 唔洗再找藉口, 原諒一個講大話唔眨眼的人, 以為自己萬人迷的人, 現實係要用來面對,拎起尊嚴, 加油呀樓主

珍珠宮

洋房

126925 發表於 19-6-2 18:02
被朋友告知2年,實情已經起碼6-7年。登堂入室,契妹般出現。我一早覺得吾妥,但佢死都話吾係!!話我敏感 ...

我都好似你咁一路信佢真心會斷,但種種跡象都話俾我知實情係唔會,可能佢覺我真係蠢到乜都唔知,就算收埋得幾深都好,但女人既直覺向來十分準的,我係等緊自己幾時可以死心,退出呢個無了期既拖拖拉拉

伯爵府

虎到金來勳章

126925 發表於 19-6-2 12:59
你個case同我有些相似。以後大家互相扶持、提點就好(emoji)

加油!向前看,一定活得更精彩。

大宅

jm 加油!為你打氣,你必定能活出更精彩的人生。

伯爵府

加油!為你打氣!

大宅

urgentc9 發表於 19-6-3 01:19
加油!為你打氣!

好做得好夠果段似我?我也是82年結婚,生咗2个仔忍到05年離婚,由分居2年到離婚?全部係我出錢出力一手九掂件垃圾。

男爵府

點解d男人要咁樣對我地,浪費我地咁多時間

首頁
12345...6

尾頁

跳至