跳至

首頁

尾頁

男爵府

請問有冇小朋友係屏山天水圍游泳池學緊游水,夏天未有暖水,水溫是否好凍,驚小朋友游完會凍病,謝分享

大宅

Wow_bb 發表於 19-6-3 07:47
請問有冇小朋友係屏山天水圍游泳池學緊游水,夏天未有暖水,水溫是否好凍,驚小朋友游完會凍病,謝分享 ...

場內顯示水溫係27-28,其實比陰天既室外池好啲小朋友話落水果下會有少少凍,但游兩下個身暖左ok。

冬天暖水上水溫差大,小朋友上水仲凍。個人認為游水係夏天活動,如果夏天都怕凍,可選室外池或等大啲先游。

男爵府

tigamama 發表於 19-6-3 08:10
場內顯示水溫係27-28,其實比陰天既室外池好啲小朋友話落水果下會有少少凍,但游兩下個身暖左ok。

冬天暖 ...

謝。因為游水教練都話這池冷氣比較大,要着定保暖衫,所以考慮室外定室內好

大宅

Wow_bb 發表於 19-6-3 08:19
謝。因為游水教練都話這池冷氣比較大,要着定保暖衫,所以考慮室外定室內好
...

如怕上水凍,可以買件厚淨上水褸

大宅

回覆 Wow_bb 的帖子

我小朋友也在屏山游,之前買左件大左小小嘅保暖衣,佢話凍,之後買過件貼身嘅,入面着番件連身泳衣,佢話5凍喇。

男爵府

Mositing1 發表於 19-6-3 14:48
回覆 Wow_bb 的帖子

我小朋友也在屏山游,之前買左件大左小小嘅保暖衣,佢話凍,之後買過件貼身嘅,入面着 ...

謝分享

侯爵府

開心吸收勳章 BK Milk勳章

Wow_bb 發表於 19-6-3 07:47
請問有冇小朋友係屏山天水圍游泳池學緊游水,夏天未有暖水,水溫是否好凍,驚小朋友游完會凍病,謝分享 ...

上年10月轉去屏山游,第一次去呢度,聽聞係好凍,所以我幫個女著長袖防曬衣加長褲,外面再加短袖保暖衣,落水嗰下係凍嘅,游2轉已經暖咗啲,同埋場內冷氣勁細同焗,有時我坐坐下仲流汗添,問小朋友上水凍唔凍,佢地話唔凍,所以我都無再即刻包毛巾, Touchwood成個冬季都無冷病過,到今年4月,唔知係咪冷氣開返大,同埋無咗暖水,小朋友上水個個都嗌好凍,同埋話愈游愈凍,未夠鐘都提早上水話唔游,衣著係同之前冬天一樣無少到,所以一到5月即去返天水圍泳池游

首頁

尾頁

跳至