想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

我睇第1個中醫叫我去checkFsh, e2, 黃體,點知check出黎fsh34, 中醫話係卵巢早衰,跟住開左紫河車比我飲同叫我飲黑豆水,但我飲左1星期好燥,又有 鼻血,妹妹又發炎,反去同個中醫講,佢仲話黑豆水唔會燥,跟住覺得唔係好夾,就轉左睇另一個中醫加針灸,睇左4個月再check d指數,fsh 23,e2變左唔合格得18。跟住我拎住呢2份報告去睇西醫婦科,再同佢講我m少到用護墊就可以,佢話係卵巢功能衰退冇野幫到我
最慘係我等到瑪麗5月幫我做IUI, 我就係1月既時候 d M勁少....
5月照唔到卵泡,甘今個月再黎過,排卵藥加左劑量,今日day 10反去照都過照唔到卵泡,佢幫我驗血話我黃體個指數好高,唔符合排卵前的黃體指數,叫我驗下自己係咪有左,如果唔係懷孕醫生要開會睇下點幫我,唉,我諗自己冇卵用,真係好傷心,點解自己會甘

大宅

回覆樓主:

如果真係卵巢早衰,最好快d ivf,時間唔等人

大宅

Hilarysasa 發表於 19-6-8 20:42
我睇第1個中醫叫我去checkFsh, e2, 黃體,點知check出黎fsh34, 中醫話係卵巢早衰,跟住開左紫河車比我飲同 ...

點解黃體咁高? 你驗唔驗到中?

大宅

我睇第1個中醫叫我去checkFsh, e2, 黃體,點知check出黎fsh34, 中醫話係卵巢早衰,跟住開左紫河車比我飲同 ...

加油JM ! 為你打氣!我見到你既標題都好感概,生B 既路真係好辛辛,承受無比壓力,我都試左IUI 一次IVF 两次都未成功,我地互相支持丫!support support !

大宅

有冇需要介紹中医比你?他們在金鈡和尖沙咀。

複式洋房

試下看沈碧瓊。在太子

大宅

回覆 babylover53 的帖子

如果係甘我應該唔可以等公家,要去台灣試試了

大宅

回覆 yhyeung 的帖子

驗左當然唔係懷孕我諗係我 卵巢功能唔好, 所以啲荷爾蒙指數咁亂

大宅

你唔應該做iui, 爭取時間ivf呀!
另外有冇食coQ10呀?

大宅

回覆 Hilarysasa 的帖子

我唔知你醫生有無叫過你check 腦下垂體功能,因為我屋企係有呢個問題引致三姐妹都好難有BB。我大姐本身就係有水瘤係個腦下垂體,所以所有指數都好高,試過有但都流咗。我二姐同我都係好難有,一驗已經卵巢衰退, fsh好高,黃體亦好飄忽,分別要做IUI同IVF,keep 住驗血留意個黃體先可以成功有BB。
我地當年係要照腦先發現個問題,但我唔知你情況係唔係一樣,但希望你可以搵到問題根源啦~

大宅

回覆 Manmanman12345 的帖子

多謝您打氣,其實真係好辛苦,備孕2年幾,換過4個中醫,飲足2年藥都冇用,真係好 氣餒,仲要知道卵巢問題愈黎愈惡化,雖然c6冇比壓力,但真係好想為佢生1個bb,.請問你係邊到做IVF? 因為我擔心自己冇卵抽

大宅

回覆 陶淵明 的帖子

我係想搵d有人本身有卵巢早衰而醫好的中醫,因為我都試過4,5個中醫唔work, 已經好身心 疲累了。

大宅

回覆 Christmasyuen 的帖子

多謝您 建議, 我會上網research下呢個醫師先

大宅

回覆 xanexane 的帖子

明白,而家瑪麗個邊都停止幫我IUI了。我係半個月前先開始食q10, 每日400mg, 唔知會唔會太遲

大宅

回覆 Beanbean123 的帖子

我都想知咩原因令到fsh甘高,但我2個家姐生b都好易有。如果係甘我係咪要睇專科腦科??

大宅

回覆 Hilarysasa 的帖子

當年我大姐就係小產一次後D月經好亂,之後check就發現。我同我二姐主要係月經時有時無,同埋二姐成日無啦啦水腫,之後同醫生傾開,因為大姐嘅情況,佢哋建議我地都去做個CT scan同MRI。但我覺得你最好問清楚先,因為我三姐妹都有不育問題,同埋症狀好相似,醫生先叫我地去做。

大宅

Hilarysasa 發表於 19-6-9 11:00
回覆 陶淵明 的帖子

我係想搵d有人本身有卵巢早衰而醫好的中醫,因為我都試過4,5個中醫唔work, 已經好身 ...

明白

大宅

Hilarysasa 發表於 19-6-9 10:58
回覆 Manmanman12345 的帖子

多謝您打氣,其實真係好辛苦,備孕2年幾,換過4個中醫,飲足2年藥都冇用,真 ...

我仁安同愛群都試過,而家繼續係愛群開針呀!
我老公都係,把口話吾生都得,吾想我咁辛苦,但其實勁鐘意小朋友!我好想好想幫佢生個B,有個完滿既家庭。
我由36做到38啦,工都辭埋,當中都有受挫,氣餒既時候,但呻完又要收拾心情繼續加油!
你有無做運動呀?有幫助架,我都係少卵,幸運的話一粒就夠了,加油呀JM!

大宅

介唔介意講下你既年齡?

大宅

回覆 Beanbean123 的帖子

明白,多謝你好心既分享。

首頁

尾頁

跳至