懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

睇過之前post的媽媽都知道我已經盡力,最後亞B都係離我而去,我經過咗塞藥及陣痛,仲有宮縮用咗十五個鐘係凌晨生佢出來,但個胎盤並未能一齊出來,我用咗九牛二虎之力才排清佢,省卻咗非必要的刮宮手術,真係謝天謝地!其間認識咗一D媽媽,發現好多呢種情況的BB都難逃20周厄運,不幸地水腫嚴重致心跳停頓,我仲係好難接受呢個殘酷的事實!由我唔想生到接近3個月先確實佢存在然後決定生下來至無意中檢查發現佢有水腫問題,最後十日內嘗試抽臍帶血,然後再輸血,最後冇得再為佢輸血,至佢選擇離開我都好內疚我整個都被挖空,佢生得好靚仔,上半部似我,下半部似爸爸

複式洋房

以前我從來覺得生仔好易,有咗可以選擇生定唔生,直到今次發生咗呢D事先知道原來中途還有水腫會發生,但我地全部本身都健康,冇咩家族病史,點解亞B會咁不幸,出唔到世,我真係好不憤,諗唔通原以為過咗3個月已陀穩咗,唔會有咩問題,點解點解點解會咁?我無語了

子爵府

樓主保重

複式洋房

最近呢2日我谷緊奶,間中會有滴奶,待乾後我聞到件衫飄出的陣陣奶香味,我就不由自主地諗起亞B,掛住佢,然後摸下個肚,唔明點解就唔見咗佢,起碼上星期呢個時間佢仲係度,就咁冇咗我好掛住佢

大宅

Jm保重呀!養好身體,讓小天使再一次回到你身邊

男爵府

菠蘿蜜 發表於 19-6-12 23:11
睇過之前post的媽媽都知道我已經盡力,最後亞B都係離我而去,我經過咗塞藥及陣痛,仲有宮縮用咗十五個鐘係 ...

好好保重身體

大宅

睇過之前post的媽媽都知道我已經盡力,最後亞B都係離我而去,我經過咗塞藥及陣痛,仲有宮縮用咗十五個鐘係 ...

樓主保重身體,重新開始,一定會有一個健健康康個bb

大宅

菠蘿蜜 發表於 19-6-12 23:23
最近呢2日我谷緊奶,間中會有滴奶,待乾後我聞到件衫飄出的陣陣奶香味,我就不由自主地諗起亞B,掛住佢,然 ...

加油!我表哥表嫂都同你一樣發現水腫流了,好可惜亦沒辦法……佢地已經40歲了。

大宅

加油要保重,祝福你

男爵府

好好休息,你已經盡力了

男爵府

世界上好多嘢都唔到我地控制,總之盡力無悔,希望你小天使快啲返嚟啦

男爵府

回覆樓主:

要堅強呀 ,坐好小月呀

大宅

保重

複式洋房

加油,理解你心情,调理好身体,BB一定健健康康翻来你随便

複式洋房

多謝大家的祝福及鼓勵,我會自己調節一下,上來呢度係想呻下舒服D,多謝各位媽媽

別墅

保重身體

別墅

保重身體呀,好好休養

複式洋房

我睇到眼濕濕,樓主你保重,和丈夫互相扶持,俾啲時間過渡,一定會更好的!

首頁

尾頁

跳至