夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

民房

男爵府

SherinTong_FB 發表於 19-6-16 06:35
男友嬲我冇陪佢睇牙醫 甚至更加嬲我嗰勻連一個電話都冇打畀佢 一個禮拜後佢問我想唔想大陸玩 我應承了佢之 ...

你段野冇咩標點符號~睇得都幾辛苦~不過都睇晒其實一對情侶有咩理由成廿日都唔聯絡呢我以前拍拖時日日都會聯絡啦~起碼都會知道大家行蹤

「我應否打電話畀佢呢」呢個問題你要問返你自己~你覺得一直唔同佢聯絡你有冇心痛的感覺呢?有時兩個人相處唔好太計較面子~邊個搵邊個先都冇咩所謂啦尤其是現在溝通方法咁方便~一起身WhatsApp 一句早晨就已經可以打開話題啦

858D    發表於 19-6-16 12:57

珍珠宮

SherinTong_FB 發表於 19-6-16 06:35
男友嬲我冇陪佢睇牙醫 甚至更加嬲我嗰勻連一個電話都冇打畀佢 一個禮拜後佢問我想唔想大陸玩 我應承了佢之 ...
大家都有經歷,既然分開左25年 都有keep住做朋友,咁無論點,都可以繼續以朋友既互動一齊相處落去。如果係朋友,咁就打唔打都無所謂。
有時關係雖然平平淡淡,但夾就得啦。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

大家都唔細,但係做嘢好小朋友。
想搵就搵

858D    發表於 19-6-16 13:02

不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

男友係以前讀書嘅時候係同學,拍拖咗四年,之後分開咗25年

兩個都成40歲,但言行似十幾歲

子爵府

畀面勳章

唔好為搵而搵,你地之間都冇感情基礎,亦見唔到大家有愛,不如算吧

瑪瑙宮

你講野我以為你好細个。我筧得你地5係好愛又5係好夾,算吧喇。
5明睇个牙医要人陪?又無端西口西面?

咁難啃,咪由一个火坑跳入另一个火坑,佢揾你都5好要。

民房

回覆 mingmama 的帖子

冇聯絡廿幾日個心嘅有啲唔舒服㗎喇,所以我先上來問大家意見 因為我同返佢一齊已經年半頭一年每個月有26係同佢一齊呀 ,係真係好開心嘅, 因為我真係浪費唔起的時間,我系愛佢 但係我亦都想陪下個仔 ,我冇可能長期咁樣畀佢霸佔曬啲時間 ,以前同佢一齊嘅時候 ,我係冇仔女呀嘛 ,今次一齊嘅時候我有一個仔已經係必爭嘅事實嚟㗎喇, 佢同返我一齊年半都冇見過我個仔 但係佢成日都會買嘢畀我個仔畀我拎返去 ,我知道每一次我返去見個仔嘅時候佢係唔鍾意,佢要我日日夜夜都要喺佢身邊 ,就算佢返工我喺屋企都要喺佢屋企 ,我太了解佢啦 ,我唔想錯過個仔嘅青春期 我個仔而家都十四歲囉 ,我咪最多陪多佢一兩年,個仔自己有自己嘅朋友有圈子 , 我有問過佢同我一齊年幾都冇見過我仔 ,跟住佢答我就話驚handle唔到 由我生個仔嗰日開始 ,我從來都未畀過人照顧過我仔就算屋企有工人我都唔畀, 我全權負責, 其實係因為咁樣先到令到我疏遠佢 ,呢個問題解解決唔到嘅呢, 我唯有咁樣做, 要取捨

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

SherinTong_FB 發表於 19-6-16 17:53
回覆 mingmama 的帖子

冇聯絡廿幾日個心嘅有啲唔舒服㗎喇,所以我先上來問大家意見 因為我同返佢一齊已經 ...

……

首頁

尾頁

跳至