論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

頭先睇左個 post 話工人姐姐住過 boarding house 的話行李會容易惹到蚤
因為屋企有初生BB, 有蚤就好麻煩
姐姐今個星期四黎到, 問左 agent 佢話佢係 boarding house 黎....

我想問我係咪要叫佢執好日用品後就叫佢掉晒所有行李喼/袋? 到佢走o個陣先買過俾佢?

而家好驚呀!!!!!!!

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

唔住boarding house可以嗎?

大宅

Mrswong_JM 發表於 19-6-17 15:37
頭先睇左個 post 話工人姐姐住過 boarding house 的話行李會容易惹到蚤
因為屋企有初生BB, 有蚤 ...

我哋上次都係咁
佢一嚟我就同佢講個喼唔好要
走嗰陣時買個新畀佢
同埋佢帶嚟嘅衫
可以先攞落去洗衣舖磅洗加滴露
然後先攞返上嚟畀佢著
因為我哋有提供工衣畀佢著

大宅

Poyau 發表於 19-6-17 16:19
唔住boarding house可以嗎?

佢黎到唔係即刻返工呀
18號返黎, 20號返工, 住一日應該唔會有事掛

男爵府

我果時都係,姐姐起boarding house住左一兩日我先接,果時我未生。一黎到起門口,我媽幫手狂噴消毒同抹佢個喼,然後叫佢沖涼洗頭,姐姐話今朝沖左,我話中國人係要咁嘅喱啲係lucky,然後畀套衫姐姐著,再帶佢落街將喼入面嘅衣物拎晒去磅洗

大宅

Mrswong_JM 發表於 19-6-17 15:37
因為屋企有初生BB, 有蚤 ...

我個時屋企都係有初生BB, 不過我話屋企無地方不如掉左個喼,走既時先買個新,不要令人太hard feeling

大宅

如果係屋企附近平平地搵間酒店比佢沖涼,拎D衫出街磅洗,喼叫佢唔好要(之後比$佢買返),會不會太誇張

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

Mrswong_JM 發表於 19-6-17 23:58
佢黎到唔係即刻返工呀
18號返黎, 20號返工, 住一日應該唔會有事掛
為何18號,唔可以俾工人真接到你家?

如果佢在 其他地出事,保險唔包wor

別墅

我覺得接姐姐當日就已經會見到姐姐乾唔乾淨,本身我都好擔心我個新姐姐住過boarding house會好污糟有蚤,但係我接佢第一日見佢好乾淨整齊,個身又冇味,我只係要求佢返屋企即刻沖涼洗頭咋

首頁

尾頁

跳至