自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

請問有無jm同我一樣.....有時發發下夢, 會知道自己發緊夢?
好似我今日係公司午睡......夢境去到一個好黑既環境....入面聲音好空洞, 有少少似入左水管/隊道既聲音....我突然同自己講(心裡講): "呢個一定係夢黎ga, 唔係真的, 你掙扎一下就會醒", 於是我好用力掙扎, 之後就真係醒左~~

其實以上既情況都間唔中發生(不會是晚晚, 如果係晚晚都係甘就慘了), 通常係個夢境環境特別可怕既時候, 唔知點解我會知道呢個係夢黎ga, 跟住會自己叫自己掙扎, 掙扎一下就醒了~~

有無jm同我一樣?

大宅

通常差唔多起身
就知自己係發緊夢

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

唉,我通常夢見d 好野,跟住好開心,跟住諗諗下自己發緊夢咋,醒下啦

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我愛Corina 發表於 19-6-17 17:18
唉,我通常夢見d 好野,跟住好開心,跟住諗諗下自己發緊夢咋,醒下啦
...

即係你發夢見到D開心野個一刻已經知道自己發緊夢嗎?

子爵府

唔係架,我發夢當真架。試過發夢有好多錢,訓醒之後揭開枕頭睇下 d 錢仲係唔係到。

子爵府

leewanlee 發表於 19-6-17 17:16
通常差唔多起身
就知自己係發緊夢

係呀係呀

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

華華子 發表於 19-6-17 09:20
即係你發夢見到D開心野個一刻已經知道自己發緊夢嗎?

會開心一下,跟住就知道發緊夢

侯爵府

回覆樓主:

經常有,間唔中知道係夢,個夢令到你感覺唔好,或好驚,有時係啲無聊夢發得太耐又唔想再發,自己都會迫自己扎醒

子爵府

我通常發惡夢,去到最驚個個位就會同自己講,係惡夢嚟快D醒!然後就會醒咗,有時候太驚仲提醒自己唔可以即刻瞓返,因為通常即刻瞓返會延續個惡夢

首頁

尾頁

跳至