自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

為左鼓勵c6做家務,之前見父親節就諗住送部無線吸塵機俾c6。見個個jm都讚+-0好用,我就去街鋪試下啦,點知好多大鋪都無賣,喺千x見到二千幾蚊,我都心思思,不過經驗話我知電器係要上網格價。
喺「prixe」格價見到差異都幾大,行貨價$15xx至$20xx,見$15xx嗰間build x pro有2間地鋪,而之前公司同事都買過廚師機,所以我網上問完有無貨後,我都決定俾錢買。
6月9日,sale話北角有白色現貨,如果太遠,可以加$90,過數後安排三日內送貨上門。
6月10日晚,接到電話通知,11號下午4點至7點送貨,因為怕自己未放工,同對方講想5點後送貨,對方好惡咁表示一定要4點等佢。

大宅

gloriaskewpie 發表於 19-6-21 18:40
為左鼓勵c6做家務,之前見父親節就諗住送部無線吸塵機俾c6。見個個jm都讚+-0好用,我就去街鋪試下啦,點知 ...

6月11日,黃雨,濕住回家等收貨,結果等到7點都無消息,打俾聯絡人,佢好惡咁話晤關佢事,佢只係負責運輸,build x pro無出貨,我就無得送貨啦,有咩你自己問返公司。結果我打上build x pro個客務熱線,佢話白色無貨,得返紅色,運輸公司啲人係咁衰,13-14號會有貨,到時再通知。
6月14日,再一次無消息,留言無人覆。
6月15日,有個客務叫我打去運輸公司問,我打左n知電話,原來都係無貨,我只好要求退款,而退款要等3-5日。
等到今日上午,我仍未收到退款,再一次問客務,客務話入緊,入到今日6點,我終於拎返退款。

大宅

回覆樓主:

呢間舖好多負面新聞

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

gloriaskewpie 發表於 19-6-21 18:40
為左鼓勵c6做家務,之前見父親節就諗住送部無線吸塵機俾c6。見個個jm都讚+-0好用,我就去街鋪試下啦,點知 ...

我買抽濕機都訂過依間,本來約好送貨,幾個鐘前先話冇貨(行)要遲2-3日先有貨,好在之後都有送貨,不過下次都未必再訂番依間。

別墅

好在最後都收到退款

子爵府

呢間好似係「白」店
之前都有jm中過招

大宅

Msolivialeung 發表於 19-6-21 19:09
呢間好似係「白」店
之前都有jm中過招

我事後都見fb有佢既黑網頁,只怪自己無做足功課

大宅

eddiecsm 發表於 19-6-21 18:55
好在最後都收到退款

我相信今日晤提佢,佢會晤入數

大宅

kaheiboy 發表於 19-6-21 18:54
我買抽濕機都訂過依間,本來約好送貨,幾個鐘前先話冇貨(行)要遲2-3日先有貨,好在之後都有送貨,不過下 ...

你好好彩,同埋佢會通知你話無貨

大宅

superbaby1108 發表於 19-6-21 18:53
呢間舖好多負面新聞

我會記住今次既教訓,所以亦都將今次既經歷公開

公爵府

瞓得好勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

你退到款,我覺得已經好好運。

瑪瑙宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

呢間野好多評語話態度差....收完錢成日話無貨~等佢退錢退足幾日....

大宅

Phyonafung 發表於 19-6-21 19:23
你退到款,我覺得已經好好運。

我都覺

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

回覆樓主:

我上個月都買左+-0,
喺友和買隔日就順豐送到啦

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

呢間出名㗎

大宅

babyhoi 發表於 19-6-21 19:30
我上個月都買左+-0,
喺友和買隔日就順豐送到啦

我最後喺旺角一間小店現貨買左$1800,個老闆話白色好少貨,啲客人成日投訴俾叫其他行家拖住

大宅

dasy 發表於 19-6-21 19:26
呢間野好多評語話態度差....收完錢成日話無貨~等佢退錢退足幾日.... ...

態度真係好差,完全俾錢買難受,俾錢前回覆超快,俾錢後催極都無人覆

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

下次去友和買,正負零,同iris,佢地都有幾多現貨擺出黎,係觀塘巧明街,工廠大廈黎,地方都幾大

男爵府

睛靈勳章

回覆樓主:

謝報料,你收返退款,已經算好彩。

大宅

吾好系度買啦,出去買仲好啦

首頁

尾頁

跳至