懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

三年前做IVF已經有對孖仔,同老公十幾年都未試過自然懷孕,所以一直無避孕,今次就咁突然有左,真係悲喜交集,理性d根本無能力同精力照顧多一個,甚至住屋都係問題,感性d尼個BB係我等左十幾年嘅心願,更加期待會是個囡,可惜現實總係咁慘忍,最後更是被老公的擔心打低左,因為生孖仔時係因為妊娠毒血症而早產,佢最唔想嘅係冒尼個險,所以今日去左家計會,Book到28號見醫生,之後應該兩周內選擇藥流或者吸宮,唉,度日如年,妊娠反應好強烈,感覺佢應該係個好健康嘅BB,仲要等咁多日,一定會越來越不舍,好煎熬,好痛苦(emoji)

ericafong2    發表於 19-6-25 11:03
ericafong2    發表於 19-6-25 10:59

大宅

Viannwang 發表於 19-6-24 17:32
三年前做IVF已經有對孖仔,同老公十幾年都未試過自然懷孕,所以一直無避孕,今次就咁突然有左,真係悲喜交 ...

點解吾check T21先再決定!
一直冇避孕咁計劃中呀?又係你地兩個帶佢黎呢個世界上?BB咁叻來到呢個世界上但你地咁做法?我有點不明白?
我希望不要咁快否定!不想做後悔的事!

洋房

Ling41412gi 發表於 19-6-24 17:40
點解吾check T21先再決定!
一直冇避孕咁計劃中呀?又係你地兩個帶佢黎呢個世界上?BB咁叻來到呢個世界上 ...

一直無自然懷過孕,所以一直都無避孕,以為自己無機會自然懷,第一胎係做既IVF黎,係毫無准備下突然有左

大宅

Viannwang 發表於 19-6-24 17:47
一直無自然懷過孕,所以一直都無避孕,以為自己無機會自然懷,第一胎係做既IVF黎,係毫無准備下突然有左
...

你呢個想法就.......真係
我覺得check T21同睇下醫生意見先!
再三思

複式洋房

三年前做IVF已經有對孖仔,同老公十幾年都未試過自然懷孕,所以一直無避孕,今次就咁突然有左,真係悲喜交 ...

天賜嘅禮物嚟㗎,請再三思
雖然有呢個風險,但mon 得緊d 有機會平安渡過
壬辰反應咁強烈通常都係女仔

大宅

回覆樓主:

希望樓主三思,小生命得來不易
有無辦法開源節流,大家辛苦啲捱下?

水晶宮

回覆樓主:

我第一胎妊娠毒血31周出
而家第二胎,35周,無毒血

你考慮清楚

子爵府

點解要唔要佢呀?如果你驚佢唔健康,咪睇埋t21先,依家又冇醫生話佢唔健康/影響你,點解咁快要咁諗
不如你睇下醫生問下先啦
上次有毒血症都唔代表今次有吧?

別墅

希望比bb一個機會……
我認為係天賜嘅禮物……

男爵府

佢自己走你控制唔到
但你送佢走就會後悔一世

大宅

我本生有糖尿勁高⋯⋯而家29w有機會毒血我陀緊B女一D都唔想放棄糖尿人仕介口好辛苦!
正常孕婦肚餓想食就食我晩晚餓到訓唔著每歺3-5匙羹飯好多野唔食得!一星期要去醫院檢查工作都放棄了屋企得C6搵食重要租屋130尺劏房
每日打胰島素4次我諗你冇我甘辛苦吧⋯⋯我一D都唔想放棄
每日食藥加打針打個肚魚曬
我開頭成日都想放棄架重成日喊好辛苦好在C6係身邊希望你諗清楚

已刪除用户

禁止訪問

男爵府

我今日21w +入院安排引產,因為BB 有唐氏。
見到你呢個post 好心痛,BB 可能健健康康都放棄。
我之前一直搏奇績都係因為唔想放棄。
如果換轉,我只係辛苦、要打針食藥、飲食控制,只要BB 健康,我會努力。
JM請三思而行

Chujaimama    發表於 19-6-25 01:22

大宅

唔知你信唔信,我大囡成日同我講我選擇你做媽媽,因為我覺得你好同埋個肚軟冧冧好舒服,記得我第一次同佢睇“謝謝你來當我的寶貝”,睇到個bb點樣辛苦搵媽媽,佢唔想睇,因為佢覺得搵媽媽時好辛苦好寂寞,所以怕,bb選擇了你做他媽媽,是幸福的,再想清楚吧

洋房

多謝大家嘅意見,我都希望所有問題都不算問題,聽你哋講多d,似乎又增加左我應該生落黎嘅信心,我一定會慎重考量,

洋房

我做媽媽了 發表於 19-6-24 18:40
我本生有糖尿勁高⋯⋯而家29w有機會毒血我陀緊B女一D都唔想放棄糖尿人仕介口好辛苦!
正常孕婦肚餓想食就 ...

多謝你既分享,我會再考慮清楚,願你同BB都安好,加油(emoji)

大宅

Viannwang 發表於 19-6-24 18:57
多謝你既分享,我會再考慮清楚,願你同BB都安好,加油(emoji)

你同C6傾下大家加油(emoji)(emoji)
我25-26歲因為未定性又未結婚當時個爛賭男朋友話冇錢養所以返大陸落個e生打麻醉針個下話BB三個月好健康(你真的不要嗎?)我每晚都發夢
感恩而家31歳⋯⋯C6的支持成功自然懷孕
因為我本生食糖尿薬有BB機會都小D架

洋房

我做媽媽了 發表於 19-6-24 19:02
你同C6傾下大家加油(emoji)(emoji)
我25-26歲因為未定性又未結婚當時個爛賭男朋友話冇錢養所以返大陸落個e ...

我37歲啦,老公48歲,佢擔心嘅嘢多過我好多,因為佢係家庭支柱,我哋不停抽居屋都唔中,公屋又申請唔到,以後有機會買樓頂多買兩房,對於宜家收支都好吃力,如果生多個所有計劃都行唔通,而佢又擔心我身體又擔心將來搵唔到食,要三個小朋友都挨苦,我都明,所以其實一直都好糾結

大宅

BB得來不易,好多人想要都無, 呢D係緣份, 如果係經濟問題的話,不如試吓問吓政府有冇支援/津貼。至於身體問題醫生一定幫到你,凡事都有解決方案,希望你可以考慮清楚,始終係一條生命,仲要係你嘅骨肉...

首頁

尾頁

跳至