自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

水晶宮

啱啱有日諗起其實愛回家開頭係套咩戲呢? 又講鬼又話要樹仁揾边個殺仔. 又mary配力士, 唔知開頭TBB心目中係咩類型呢? 依家就皆大歡喜喜劇型, 又追得貼時事. 個篇劇真係勁.仲做到BOBBY都拍埋一份!前無古人呀

珍珠宮

好似都係一集集
跟返人物設定
全部小故事咁

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

我係好後期先睇, 係睇廣告, 見到大少姐JOIN了送水輝個「初戀無限TOUCH」PLAN, 覺得好好笑, 先至追看。
我只記得開頭睇了少少, 有個男仔係鬼, 一直留在佢地家.....
但當時情節真係一般, 所以我冇睇。
Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

侯爵府

luvkaka 發表於 19-6-25 14:21
啱啱有日諗起其實愛回家開頭係套咩戲呢? 又講鬼又話要樹仁揾边個殺仔. 又mary配力士, 唔知開頭TBB心目中係 ...

Mary 配力士,個期好慘情咁、好正經,無宜家美麗配安仔個D 咁顛

水晶宮

Fion_Chan 發表於 19-6-25 14:27
Mary 配力士,個期好慘情咁、好正經,無宜家美麗配安仔個D 咁顛
係囉, 越來越爆,S.O.苦主大聯盟, 慘不忍島果D真係正.

大宅

是咁的...
大龍生小兒子意外死左, 變做鬼附左係阿叔個相機.
小兒子就咁入左熊家生活
大龍生懷疑兒子的死不是意外, 搵阿叔幫手查,
故事由此展開~~~

男爵府

我淨係知 呢套愛回家 (開心速遞 ) 開播時應該係咁多套SITCOM以來卡士陣容比較低的一套,
之前個套有毛姐祥仔,再以前的同事三分親都有關詠荷
而呢套一開頭,叫得出名的應該得丹爺、阿蟹、湯盈盈同豹哥
之後就已經係3E、安仔、凌凌呢班新人

大家姐係去到六十幾七十集先入劇
潮偉就好似百幾集先出現
大小姐D訪問話佢原本只得20集,後來先固定
送水輝D訪問都話原本得1集,之後有好反應先加落去
龔燁就更加後期先入劇,又出過劇組,再返黎

但估唔到的係,一套卡士陣容不高的SITCOM,可以成為今日三線劇收視最高的一套

珍珠宮

lopoto 發表於 19-6-25 14:33
我淨係知 呢套愛回家 (開心速遞 ) 開播時應該係咁多套SITCOM以來卡士陣容比較低的一套,
之前個套有毛姐祥 ...

仲要有好幾個跑出 仲有得拍廣告
D人叫到佢地個名

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

啱啱有日諗起其實愛回家開頭係套咩戲呢? 又講鬼又話要樹仁揾边個殺仔. 又mary配力士, 唔知開頭TBB心目中係 ...

講有鬼
殺咗個男仔
要查下邊個係兇手
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

crystal媽咪 發表於 19-6-25 15:07
講有鬼
殺咗個男仔
要查下邊個係兇手

好想睇番第一集

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

龍山仔仔 發表於 19-6-25 15:19
好想睇番第一集

唔知上網有冇得睇返呢
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

我淨係記得馬壯, 馬子妮

公爵府

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

回覆樓主

開頭係幾悶,係慢慢開始先好睇,中間又加插d時事野去抽下水

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

我開頭冇睇的,係後來有送水輝大小姐先開始睇。

侯爵府

好媽媽勳章

係唔係換過班幕後班底,記得之前悶到震,e+先好笑

侯爵府

luvkaka 發表於 19-6-25 14:32
係囉, 越來越爆,S.O.苦主大聯盟, 慘不忍島果D真係正.

苦主大聯盟果集好好笑。

珍珠宮

減齡達人勳章 MommyPanel勳章 2018復活節勳章 陪月勳章

其實博士、mandy真係開國功臣,係佢地條愛情線令到套劇多咗人睇、多咗人講(包括我,我本身冇諗住追)
最初劇情講鬼其實幾有新意,不過劇情編得麻麻,搞到有點悶

子爵府

回覆樓主:

開頭講大龍生个仔俾車車死左。个靈魂攝左入亞叔部相機到,睇過相機D相到見到佢,mary鐘意力士,力士都愛Mary,但大龍生及二太太反對,力士谂住万係第二度mary註册,做亞二之類,博士由細喜欢mary

子爵府

回覆樓主:

基本上我由悶睇到好好睇,一集都冇睇漏

珍珠宮

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我記得一開頭係龍生個仔係鬼
附左喺阿叔俾相機度
跟住做鬼個個男仔因爲冇再續約tvb
就突然冇左

首頁
12345...6