自由講場

跳至

首頁

尾頁

洋房

最近睇緊幼稚園,因為小寶貝黎緊9月要報K1啦,心水係迦南,其次係靈糧堂,但兩間迦南想知邊間好分別,或者靈糧堂同迦南比又邊間好呢?想向大家請教下🙏

珍珠宮

環保接龍勳章

Amieeyolam 發表於 19-7-3 14:02
最近睇緊幼稚園,因為小寶貝黎緊9月要報K1啦,心水係迦南,其次係靈糧堂,但兩間迦南想知邊間好分別,或者 ...

靈糧堂開心D, 活動教學, 少抄寫。

迦南課程深D。

荃灣迦南多新移民, 海濱相對較少。

我自己鐘意靈糧堂, 遊戲中學習。 睇你想要D乜!

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

大宅

回覆樓主:

荃灣靈糧堂啲老師超有愛心,佢地係真心鍾意小朋友

wcpcelia    發表於 19-7-10 15:57

珍珠宮

環保接龍勳章

ksbb68 發表於 19-7-3 14:18
荃灣靈糧堂啲老師超有愛心,佢地係真心鍾意小朋友

totally agree

洋房

回覆 gracelam 的帖子

我見讀迦南都比較多入兩間荃官或思源,咁靈糧堂呢?會唔會係happy school?

大宅

Amieeyolam 發表於 19-7-4 00:52
回覆 gracelam 的帖子

我見讀迦南都比較多入兩間荃官或思源,咁靈糧堂呢?會唔會係happy school? ...

靈糧堂係happy school

大宅

最近睇緊幼稚園,因為小寶貝黎緊9月要報K1啦,心水係迦南,其次係靈糧堂,但兩間迦南想知邊間好分別,或者 ...

海濱迦南有N班上K1,俾多面K1位較少。荃迦冇N班,多好多k1位。但我覺得荃迦外圍比較污糟,課室冇窗,較暗。

珍珠宮

回覆樓主:

想請問有JM知道海濱N班學費嗎?我上網揾過,但揾唔到

珍珠宮

環保接龍勳章

nnnyiunnn 發表於 19-7-4 10:27
想請問有JM知道海濱N班學費嗎?我上網揾過,但揾唔到

上網揾到:

珍珠宮

gracelam 發表於 19-7-4 10:40
上網揾到:

太好喇,真係唔該曬你

大宅

海濱迦南K好少位,佢哋好多自己N上K,荃迦只有K,相對會多位,迦南課程深同學術型,升小會易適應

洋房

感謝大家意見

伯爵府

海濱應該好啲,荃灣迦南地方好細

大宅

海濱好似3000幾一個月N班

男爵府

2022勳章 2021勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章

patsm 發表於 19-7-4 10:48
海濱迦南K好少位,佢哋好多自己N上K,荃迦只有K,相對會多位,迦南課程深同學術型,升小會易適應
...

升K位小成點?得兩三個?

大宅

Yingying607 發表於 20-2-18 04:51
升K位小成點?得兩三個?

今年第一round十個樓下,要等自己学生唔要位才call

首頁

尾頁

跳至