婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

其實好怕返99到食飯,姑9成日親C6去左廁所或者行開咗,就會比說話我聽或話我,每次我都好唔開心,忍住度氣,唔話比C6知,直到尋晚食完返屋企,我忍唔住話比C6聽,C6就話佢家姐D語氣係咁,成日都好似教訓人咁架啦,然後跟手就係到鬧我挑撥離間佢同佢屋企人我覺得好委屈,其實我係咪嫁錯人同埋覺得姑9真係好高招,係C6面前對我好好,C6行開左就真面目,但C6又唔信,同埋c6好似好驚佢家姐咁,大家教我可以點?

子爵府

回覆樓主:

攞部電話出嚟錄音,send比全世界聽,不過預咗反面。

複式洋房

人妻一號 發表於 19-7-14 14:39
其實好怕返99到食飯,姑9成日親C6去左廁所或者行開咗,就會比說話我聽或話我,每次我都好唔開心,忍住度氣 ...

你唔肯借錢就預左有說話聽啦!自己屋企自己返啦,佢要返去同老母食飯咪自己去,做咩要拉埋你去?
我老公而家係自己返,佢以前去食飯果日朝早,晏晝同放工前都會問一次我去唔去!而家佢知道,就算佢去問幾次我係唔去佢都耐我唔何!
我最憎去到成8點幾先開飯,然後啲野又唔岩我食攪一攪成9點幾先走。所以而家我老公識做,我要上堂果日佢就自己返去

公爵府

其實好怕返99到食飯,姑9成日親C6去左廁所或者行開咗,就會比說話我聽或話我,每次我都好唔開心,忍住度氣 ...

好容易Je ? 叫你娘家人(兄弟姐妹or老表or任何人)用同樣的方法對返你C6,等C6向你投訴時....你就話佢"男人老狗成日挑撥離間你們屋企人".再加送一句"無D大志"

珍珠宮

回覆樓主:

咩都唔講,淨係喊!

大宅

做個靚太 發表於 19-7-14 18:10
咩都唔講,淨係喊!

唉,我太眼淺太容易喊喇,而家我喊C6都唔理我

大宅

ozgal 發表於 19-7-14 16:45
你唔肯借錢就預左有說話聽啦!自己屋企自己返啦,佢要返去同老母食飯咪自己去,做咩要拉埋你去?
我老公而 ...

你都講得啱,唔借真係預咗有說話聽

大宅

美之選468 發表於 19-7-14 17:00
好容易Je ? 叫你娘家人(兄弟姐妹or老表or任何人)用同樣的方法對返你C6,等C6向你投訴時....你就話佢"男人 ...

下次有機會真係要試吓俾佢感受一下,果種委屈

大宅

sinohk33 發表於 19-7-14 16:10
攞部電話出嚟錄音,send比全世界聽,不過預咗反面。

反面又搞著C6陣間佢又話我家姐係咁㗎啦,真係喊死

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

點解你唔反擊?
錄音可能一時間未必做到
我同你都似姑奶s都有問過我借,我一係扮聽唔到,一係就講其他嘢或拒絕。
有說話畀我聽,我嘅說話會更加難聽
不要從別人的嘴裡去認識我

別墅

人妻一號 發表於 19-7-14 19:17

我就唔會喊,如果我忍了佢幾次都係咁,我會比番說話佢家姐聽。
至於c6嗰邊,我會同佢講,你家姐不惱都係咁,唔等於我要接受;如果你要我接受,咁我都唔會對你屋企人客氣,你都可以同你屋企人講,你老婆不惱都係咁,叫佢地接受。

伯爵府

畀面勳章

偷偷錄音,無得抵賴。同樓主你要學習強勢d,你姑9好似食硬你兩公婆咁

複式洋房

人妻一號 發表於 19-7-14 19:13
你都講得啱,唔借真係預咗有說話聽

你道行唔夠高,你姑奶講野都係想激嬲你,你又走去中計!佢越要你嬲你就越唔好嬲,佢就無癮!下下玩你你都嬲,好過玩玩具!
佢覺得你教壞佢細佬唔聽佢話,你都係快快手手去買樓!免得夜場夢多!
你老公既角度,已經唔借錢俾家姐叫幫你,你仲係度指手劃腳!佢覺得好煩,一陣你姑奶一哭二鬧三上吊,你老公拎左錢俾佢⋯結局你地都係離婚!
少啲上去,由佢地一家人食飯啦,你始終係外人!講咩都唔岩聽

大宅

比著我即刻著火啦!大家暗串係咁話!串到佢企直!

子爵府

格衰就格衰啦!"係咁架啦"?

我真係會錄起佢,Send去family group,跟手寫句:我唔係應份幫你俾首期,唔洗俾說話我聽!

跟手quite group

伯爵府

熱血勳章

ozgal 發表於 19-7-14 20:46
你道行唔夠高,你姑奶講野都係想激嬲你,你又走去中計!佢越要你嬲你就越唔好嬲,佢就無癮!下下玩你你都 ...

同意呀,唔理佢就無引
平常我聽到啲唔想聽嘅野
最多都係「哈哈,係牙。」或者無指明道姓嘅就聽唔到

男爵府

一定要錄音,你唔知佢幾時講既話,由踏入佢屋企開始就錄。然後當住全家播出黎,跟住名正言顺反面以後唔洗見。

公爵府

你幫佢諗咁多做咩?佢都唔理你感受,你咪又話你係咁㗎囉!

別墅

大宅

ozgal 發表於 19-7-14 20:46
你道行唔夠高,你姑奶講野都係想激嬲你,你又走去中計!佢越要你嬲你就越唔好嬲,佢就無癮!下下玩你你都 ...

尋日失敗左,比個衰姑9得逞!
唉!我宜家識玩喇,咩都話「哈哈,係呀」
我會少d上去喇,最好就新年先見,可惜C6死都要一個月返一次娘家,又要見個衰姑9

首頁

尾頁

跳至