美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

我鼻既毛孔好明顯見到,鼻翼位都係,出唔出油都係咁,只係搽左控油就無咁誇張。就算化妝,上左粉底,就見到毛孔一粒粒填左粉底。有無jm有呢個問題又解決到??就算改善唔到,化妝搽d咩可以遮掩到?遮瑕膏又唔得,個鼻望上去乾到裂開咁樣

子爵府

2019勳章

之前我鼻頭毛孔都大,已經幾乎變成水滴形毛孔,上粉底都會”cake” 粉,粉底填毛孔會變成一點點,所以鼻毛孔位淨係會上碎粉,咁望落去會好D

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆 Kwonglyk 的帖子

我而家都係咁,控油+base+碎粉,不過一出小小油,就開始變得明顯喇,你係咪都係咁架?

別墅

2019勳章

rainbow000 發表於 19-7-14 22:57
我鼻既毛孔好明顯見到,鼻翼位都係,出唔出油都係咁,只係搽左控油就無咁誇張。就算化妝,上左粉底,就見到 ...

我之前都係因為角質問題有毛孔,做左鑽石磨皮 & 膠原laser..做完一次已經好明顯..上妝貼好多

洋房

我細細個就鍾意CHI黑頭毛孔, CHI到大哂收唔返, 天氣熱啲毛孔同黑頭更勁~~粒粒鬥大抖氣咁, 洗完面個鼻啲黑頭都好似想塞爆湧出黎咁, 摸到粒粒突起咁

前排gel plus優惠就買左枝, KEEP住一星期約兩次淨係敷鼻敷過夜, 啲黑頭係冇之前咁突平滑左, KEEP 住用希望唔好咁明顯就當嬴左...

子爵府

2019勳章

rainbow000 發表於 19-7-15 07:57
回覆 Kwonglyk 的帖子

我而家都係咁,控油+base+碎粉,不過一出小小油,就開始變得明顯喇,你係咪都係咁架 ...

我之前問過化粧師, 記住控油/base每次唔好上咁多、同埋可以試吓打圈上, 千期唔好就咁抆落毛孔到, 遇到出油時, 過多會有機會max埋同氧化便會stick 住毛孔, 咁到嗰陣碎粉甩咗, 毛孔就現形。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊