跳至

首頁
12345...6

尾頁

王國長老

畀面勳章 王國長老

波波生於11月19日,個個朋友來醫院探我時都話"今日係無線台慶喎"!! (當一刻我真有點點無奈呢!但也好,以後朋友們會因為無線台慶而記起波波的生日)

經常想認識跟波波同年同月同日生的bb和媽媽;住在屯門醫院時,認識了Fanny(大水圍凱琳媽咪);往深水埗檢查甲狀線時又認識了粥店員(大埔仔仔媽咪),都是1119的bb

但在BK網上好像沒有11月19日bb的媽咪... 如果有的話,不如做個朋友仔呀!

大宅

Hey, my boy is 台慶B too. Nice to meet you.
原帖由 愛貓 於 09-5-7 12:01 發表
波波生於11月19日,個個朋友來醫院探我時都話"今日係無線台慶喎"!! (當一刻我真有點點無奈呢!但也好,以後朋友們會因為無線台慶而記起波波的生日)

經常想認識跟波波同年同月同日生的bb和媽媽;住在屯門醫院 ...

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

大家好!

我阿仔都係台慶B.....

王國長老

畀面勳章 王國長老

台慶b今日滿七個月了!

HAPPY 7-MONTHS!!

珍珠宮

今日7個月大啦...............

大宅

Me too, nice to meet you!

複式洋房

Hi, 我家樂樂都係TVB BUDDY... HAHA... 大家好哦~

大宅

How come all of the babies born on that day are boys? Interestingly, when attending the post-natal class conducted by the hospital for the new moms, nearly all of the new borns are boys as well.

王國長老

畀面勳章 王國長老

至今只認識一位天水圍媽媽是有個台慶B女的, 名字叫"凱琳"

您睇波波幾喉擒... 就知台慶B女幾受歡迎啦~~

攝於半歲生日當天 (19/5/2009)

大宅

你哋好, 我個囝囝都係台慶b..

複式洋房

Hello.....我囡囡都係11月19號出世架....大家好呀!!

王國長老

畀面勳章 王國長老

台慶 BABIES 八個月生日大快樂!您們的寶寶現況怎麼樣了?

聽的方面:波波最愛兒歌,廣告歌和畢打自己人的主題曲,會跟著節奏站著手舞足蹈的

:;pppp: 看的方面,愛看書和BABY FIRST,對燈光比較敏感,看見小動物時會目不轉睛地看著,並會發出咿咿呀呀的聲響

發聲方面,開始有說話的衝動,常自言自語地說太空話;開心時,會坐在嬰兒車上亨著聲音唱歌;會有對象地呀呀地叫人,引人注意或逗人傾計。

興趣方面,喜歡玩水,打鼓和擲波仔:曾到沙灘兩次和到泳池一次了,從最初的怕水,現在很喜歡玩水。常跟爹哋在床上兩邊互擲吹氣小沙灘波。悶的時候會自己拿鼓來打打打。

發育方面:長了六隻牙仔,坐得穩了,扶著嬰兒床亦會站著;但未學會爬爬,仍是三百六十度轉轉轉的狀態。

飲食方面:什麼都愛吃,開始用飲水杯,食糊仔的能力比食粥仔好。

還有,睡醒時你跟他笑他會會跟你笑;他哭時,你跟他笑他便會笑兩聲,然後接著哭(不過通常哭一會就好了)。

大宅

聽的方面:囝囝亦愛聽兒歌,亦會跟著節奏手舞足蹈; 但亦喜歡留心聽別人交談.

看的方面:愛看書, 相片及鏡子,附近有小動物係唔會發現到, 而且仲係叫佢望天(已經指住)佢望地, 叫佢望地佢望天...

發聲方面:會發爸爸媽媽嘅音, 但唔肯定佢識唔識分, 但臨出門返工, 佢會爬過嚟, 拉住你隻脚, 同你講媽媽媽媽(連發音, 但第一個音準, 但會越嚟越唔準, 有時會變咗媽....爸)....就好開心, 係web cam都會聽到佢間中講爸爸媽媽; 間中會自言自語地說bb話;亦間中會亨著聲音唱歌...

興趣方面:最喜歡玩水,曾到泳池三次了,一直都喜歡玩水, 拍水, 當泳池水掩嘴就飲泳池水。

發育方面:已長了二隻下門牙,但上面四隻門牙正一起生長中; 坐得穩,扶著櫃亦會站著, 會間中試吓扶著行, 一次成功原地站立, 再企一兩秒再自己坐番, 行學行車超順, 想行去邊都可以, 會爬爬, 周圍爬。

飲食方面:什麼都愛吃,開始用3號飲水杯,食糊仔的能力同食粥仔差唔多, 但鍾意食粥仔。

珍珠宮

聽的方面:愛聽ABC song, 會扶住床邊"印吓印吓"

看的方面: 愛睇your baby can read, 都鍾意睇書

發聲方面: 都會講太空話, 佢唔想食奶而要迫佢食時, 會用太空話鬧人, 有時又會用太空話向daddy 投訴我同婆婆迫佢食野..., 仲會呀呀咁撩人同佢傾計

興趣方面: 鍾意玩飲水杯, 最鍾意倒到成身濕晒, 鐘意用個鋁罐敲地板; 去過泳池兩次, 佢唔怕水, 識自己用狗仔式扒吓扒吓。

發育方面:長了兩隻下門牙,可以坐得好穩,已經識爬, 爬得都幾快, 亦可以扶住野企好耐, 仲可以坐住時扶住BB床邊自己企起身, 又可以扶著BB床邊/梳化邊行嚟行去, 捉住佢"格肋底"時可以一步一步咁行(仲識轉彎)

飲食方面:鍾意食香蕉, 米糊, 識用飲水杯(step 2),唔鍾意食粥仔同蘋果

珍珠宮

台慶B今日9個月大啦.....

大宅

小澂

我個台慶b 女而家有4只牙啦, 你地呢

王國長老

畀面勳章 王國長老

evoncc: 歡迎您呀~ 我哋呢度男多女少呢!

快到十個月大的波波, 而家開始長出第七隻牙仔了~ 唔知其他台慶BB又點呢?

原帖由 evoncc 於 11/9/2009 01:48 PM 發表
我個台慶b 女而家有4只牙啦, 你地呢

複式洋房

我個囡一隻都冇呀.....!! 點解?....點解?.....點算點算?!?

珍珠宮

bebe豬7個月時出咗兩隻下門牙咋.....

大宅

我對孖仔又係1119出世,而家九個幾月大喇,不過兩個每人都得兩隻牙仔咋!

首頁
12345...6

尾頁

跳至