自由講場

跳至

首頁
12345...16

尾頁

珍珠宮

係純呻,自己FEELING,自己角度...唔係比你們公審囉...你們不喜歡可以不回...

我見大肚婆好大個肚,都有9個月了...D人都唔讓..坐....坐係度D人係25-3X歲的人,全打開眼的...我望住佢地D視線,係見到有個大肚婆都唔讓...
可能佢父母無教啦...

伯爵府

佢無行去關愛座望人?

珍珠宮

低處未算低呀樓主,有時有啲人仲會同大肚婆爭位坐嫁

abc2011313    發表於 19-7-17 22:06
ericafong2    發表於 19-7-17 18:47
FJmom    發表於 19-7-17 12:39

子爵府

減齡達人勳章

回覆樓主:

會唔會又係“偽大肚婆”呀

水晶宮

回覆樓主:

我大肚時間中要搭地鐵同電車,一半時間無人讓,另一半讓的都係菲傭,遊客或男人。可能我陀得冇唔舒服,所以我又無乜所謂

珍珠宮

小源 發表於 19-7-17 09:09
佢無行去關愛座望人?
佢著住一條吊帶裙,仗根個隻..,好明顯係大肚婆啦...有9個月了,佢己企係中間了,都無人起身比佢坐...

禁止訪問

回覆樓主:

大宅

我發覺西鐵線唔知係咪長途,d 人見到都唔會讓座。就算去到錦上路先有個中年女人讓,d 後生仔男人全部低頭。

男爵府

Nbs 發表於 19-7-17 09:17
我大肚時間中要搭地鐵同電車,一半時間無人讓,另一半讓的都係菲傭,遊客或男人。可能我陀得冇唔舒服,所以 ...

我大肚時,讓座反而係c9,男人唔會讓,後生仔更加唔會理你。

hw1115    發表於 19-7-17 10:36

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

我大肚時通常係男人或外傭姐姐讓,最多係大陸自由行,通常着得越斯文越整齊就越唔會讓

但我到就生都唔覺得一定要坐,讓唔讓都無乜所謂

子爵府

回覆樓主:

樓主你係同大肚婆一齐上車? 定係你上早過大肚婆?

講下上星期我發生嘅事, 我搭mtr 望下手機, 抬頭一看一個大肚婆係我斜方前面, 目測有七八個月, 我立即起身拍一拍佢叫佢坐, 但佢拒絕話吾駛坐. 咁我又坐番落去. 係咁個情況, 有人在之後幾個站上黎嘅人就會覺得我地這班坐係度嘅人吾讓大肚婆!

ANNAFRIEND    發表於 19-7-18 14:17
emt1314    發表於 19-7-17 23:05

珍珠宮

Angel_Rose 發表於 19-7-17 09:10

我俾人爭過 差D撞死~
當時仲係父母教仔女,快D跑過去坐呀~
我見到都汗顏,然後講左句,唔好爭啦~一定留番俾你坐,撞尼撞去~

珍珠宮

毒菇一味 發表於 19-7-17 09:13
會唔會又係“偽大肚婆”呀
一定唔會,我自己大過肚,唔知咩!...佢係著貼身吊帶仗根裙...個肚大到快生得了...除非佢生鼓賬..

珍珠宮

ckygrace 發表於 19-7-17 09:21
我大肚時,讓座反而係c9,男人唔會讓,後生仔更加唔會理你。

我反而係大6人同D阿叔讓俾我坐~
後生就唔出聲啦~D阿姐會爭架!

meow_day    發表於 19-7-18 13:56

男爵府

我個人認為大肚婆係需要坐低, 因為有時真係唔知架車幾時會無端端急停, 一企唔穩跌低, 就點都大件事過普通人....純粹個人睇法

珍珠宮

做個靚太 發表於 19-7-17 09:21
我俾人爭過 差D撞死~
當時仲係父母教仔女,快D跑過去坐呀~
我見到都汗顏, ...
小朋友試過,大朋友都試過,最大開眼界果次,關愛座有個位,我移動緊過去時,比個賽跑婆婆搶完個位仲要鬧我後生細女同老人家爭位坐

侯爵府

親子王國15週年勳章

可能有人讓過個大肚婆話唔洗呢

我都試過讓比啲老人家 / 大肚婆 / 孭住 bb 既爸爸, 有時佢地拒絶, 人又多我又好難夾硬迫出去, 後上車啲人可能都會覺得我咁衰格唔讓座

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

JO_100 發表於 19-7-17 09:21

講下上星期我發生嘅事, 我搭mtr 望下手機, 抬頭一看一個 ...

我都試過. 又或者原先有位, 佢地都唔坐(特別係抱住小孩子的), 最後當然有其他人坐啦. 但結果我全程車都坐得唔安樂.

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

JO_100 發表於 19-7-17 09:21

講下上星期我發生嘅事, 我搭mtr 望下手機, 抬頭一看一個 ...

我都試過幾次,讓俾啲公公婆婆,但佢地堅持唔坐,佢企喺我前面,我都怕之後既人上車見到,覺得我唔讓座囉!

C.yan110    發表於 19-7-17 15:35
Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

伯爵府

Angel_Rose 發表於 19-7-17 09:10
呢個堅, 我大肚個時有次收工搭MTR返屋企, 有個西裝男同我爭位坐, 重要一手霸埋隔離個位比佢個西裝朋友一齊坐, 最後我無出聲, 因為都係一兩個站, 但附近D人就忍唔住話條西裝友!!! 佢最終都有讓比我..搞到我自己都唔好意思

首頁
12345...16

尾頁

跳至