懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

你既讀數都好靚仔, 5-6都唔高又唔超標, 但係大左 3 WKS又好似真係大左D...政府醫生果邊有冇講點解?
我都妊娠糖尿, 今日覆診, 公立果邊幫我好HEA咁照左一照, 睇下有冇大好多, 而家SO FAR大左一週, 佢話都OK既唔算大好多...6星期後再照多一次, 因為我"確診"左一個星期左右咋, 比到佢睇既DATA唔係好多, 好難判斷.

大宅

回覆 Carol_Hohoho 的帖子

冇呀, 冇入院. 一來我得一個星期既數據比佢睇, 二來我超標果D冇比 (我一日督手指多過一次架, 因為我都想知道食咩, 食幾多, 就會瀨野, 都想亞仔好嘛, 要自我了解一下體質), 因為費事比佢捉入院, 所以唔靚既數據我冇寫落紙 XD
我呢個幾星期都好似齋戒咁, 咩都食好少, 其實好似輕左少少添...不過我一食碳水化合物, 尤其麵, 就超標, 去過9.4, 最少都7.8...即係我食飯同麵係出事, 所以我呢2日都冇食呢2樣野, DATA係靚仔左...

但你係DATA靚, 亞B仍然over size, 你可以問一問醫生有咩野成因, 你每樣都試試睇下控唔控制到, 而家你先30WKS, 仲有10WKS要過, 與其提心跳膽, 不如主動出擊. 當然, 如果結論係亞B好勁咁好吸收, 你係控制唔到, 只能揀會唔會提早催生/開刀....

不過都唔洗咁WORRY, 或者你擔心緊到時好難生, 但亞B証明緊佢好健康呀, 又好食得!!

大宅

回覆 maupia 的帖子

咁都唔洗比人捉入去, 你真係好LUCKY呀!! XD

大宅

回覆 babybreadmama 的帖子

唔係標準食野起計2個鐘後督架咩?我以為個個都一樣~

大宅

回覆 amfam 的帖子

我28週響私家照時,醫生話亞B重2磅幾,唔算大左好多;29週時公立照,醫生話亞B重9百幾克, ok la...(公立既係hea d)以佢地既表達,我估30週應該會再重多少少...
但B有分大中細碼,唔知個range有幾大...

大宅

回覆 watami 的帖子

個圖好有用!我果個好明顯係,大左一週都仲係細碼B -__-

大宅

回覆 驚奇大媽 的帖子

係呀,當你灰左幾個星期,就會化左,一係就覺得“你嚇我唔到既~″,一係就覺得“本來無一物,何處惹塵埃”

首頁

尾頁

跳至