想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

想請問大家,仁健驗精係咪跟世衛,c6今日去驗,個結果出奇地好好,幾年前去勝利驗,係全部failed, 形態仲少過1%,我好懷疑report 既可信性

大宅

Lupdoy 發表於 19-7-19 16:11
想請問大家,仁健驗精係咪跟世衛,c6今日去驗,個結果出奇地好好,幾年前去勝利驗,係全部failed, 形態仲少 ...

點好呢,幾多%?
但你上次幾年前,變化大都很正常呀

大宅

想請問大家,仁健驗精係咪跟世衛,c6今日去驗,個結果出奇地好好,幾年前去勝利驗,係全部failed, 形態仲少 ...

超高分

大宅

係高分到我唔相信,之前我係要做IVF, 精子係差到要做ICSI, 都係去勝力驗多次好d, 因為我計劃緊去台灣再做ivf

大宅

Lupdoy 發表於 19-7-19 18:24
係高分到我唔相信,之前我係要做IVF, 精子係差到要做ICSI, 都係去勝力驗多次好d, 因為我計劃緊去台灣再做iv ...

我睇咗個report, 但我唔係好適睇。係咪93% 咁解?

大宅

yhyeung 發表於 19-7-19 18:28
我睇咗個report, 但我唔係好適睇。係咪93% 咁解?

照睇係93% 正常,但我唔相信

大宅

Lupdoy 發表於 19-7-19 18:31
照睇係93% 正常,但我唔相信

唔好意思我平時唔太熟精子report, 請問平時人地講嗰d 1%, 2%, 好似話4% 合格 etc, 係咪和這個93% 同一個item?

會否係layout 或interpretation 嘅問題?

大宅

yhyeung 發表於 19-7-19 18:33
唔好意思我平時唔太熟精子report, 請問平時人地講嗰d 1%, 2%, 好似話4% 合格 etc, 係咪和這個93% 同一個it ...

係呀,勝利就係4%合格,今次呢個係93%,我都唔識睇,所以問下

大宅

Lupdoy 發表於 19-7-19 18:41
係呀,勝利就係4%合格,今次呢個係93%,我都唔識睇,所以問下

哦! 唔好意思我都唔識,但我又覺得應該唔會93% 咁離譜,反而諗可能係一個表達方式嘅不同。未必係直接咁比較

大宅

Lupdoy 發表於 19-7-19 18:41

或者考慮下call 仁健lab 解釋下

男爵府

呢份唔係用世衛2010標準

大宅

super_cat 發表於 19-7-19 19:31
呢份唔係用世衛2010標準

因為我去之前都有問佢係咪世衛,佢話係,唔通世衛都有唔同標準

男爵府

Lupdoy 發表於 19-7-19 19:58
因為我去之前都有問佢係咪世衛,佢話係,唔通世衛都有唔同標準

可能唔同年份出過唔同嘅標準

但我知啲睇不育嗰啲醫院/中心check 嘅係會跟世衛2010標準

大宅

好似唔係跟世衛,世衛型態係4%以上就正常,但佢寫30-100。
我覺得去仁安驗最準,因為係生殖中心

首頁

尾頁

跳至