婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

子爵府

其實次次我奶奶來完我屋企,果晚我姑9就會扮晒嘢WhatsApp 我。今晚又係咁:首先就問我個仔病好未,我就話病好啦係奶奶未病好照過嚟咋嘛(只因次次都係我奶奶傳染我個仔)!其實我個仔嘅免疫能力已經算唔錯!佢都喺度阿吱阿咗叫我帶個仔去多D公園!好啦入正題:事緣我個仔啱啱兩歲但係仲未識講嘢!佢就不斷話我個仔有問題!我已經話比佢聽好多男仔都要到兩歲半至三歲先識講嘢!

子爵府

doryi 發表於 19-7-20 00:41
其實次次我奶奶來完我屋企,果晚我姑9就會扮晒嘢WhatsApp 我。今晚又係咁:首先就問我個仔病好未,我就話病 ...

但係佢仍然話我個仔有問題!咁可能係我老公性格都唔多鍾意講嘢所以我個仔啲嘢你都可能比較內斂(我就咁樣答佢)佢話我陀個仔10月,一定係我嘅問題!又話我胎教唔好我真係覺得佢好無聊!好言相向都冇用!同老公講:佢叫我唔好同啲師奶計較

男爵府

doryi 發表於 19-7-20 00:42
但係佢仍然話我個仔有問題!咁可能係我老公性格都唔多鍾意講嘢所以我個仔啲嘢你都可能比較內斂(我就咁樣 ...

Block 已可解決一切!我成日唔明,點解要忍?係為左尊重?為左唔想老公難做?出於禮貌?sorry,經歷過我真心覺得自己忍係蠢事嚟,成個道理就係先撩者賤,咁打死都無得怨,何苦要委屈自己!

禁止訪問

水晶宮

章魚妹妹 發表於 19-7-20 01:54
Block 已可解決一切!我成日唔明,點解要忍?係為左尊重?為左唔想老公難做?出於禮貌?sorry,經歷過我真 ...
贊成,我都是咁做。又煩又多事,心地不好,block她啦。又不是同她做人世。我連飯局,我都呢2-3年,見得那1-2次,人地繼續扮透明,不出聲。
我都話,我連家庭食飯都有quota,不是話你叫我食就食。你們可以話我大派,但有些人不識做,食餐飯次次旨意晒你比錢,去到夾錢又係度拖拉,覺得夾錢益了你咁。

子爵府

章魚妹妹 發表於 19-7-20 01:54
Block 已可解決一切!我成日唔明,點解要忍?係為左尊重?為左唔想老公難做?出於禮貌?sorry,經歷過我真 ...

其實我已經block左佢WeChat..因為之前post親相都阿吱阿咗....有排係好啲而家又嚟過,我諗我都要落埋佢WhatsApp其實真係好難受(我意思有班咁嘅姑9)

珍珠宮

回覆樓主:

你姑9幾歲?真係成個阿姑咁~煩~
不過其實我想講,唔止你姑9,係好多家長都係,2歲唔識講野就認為有問題,1歲多D唔識行,又認為有問題,我成日都講,如果我生係依加尼個年代,就一定係超級問題兒童!因為我正正就係2歲都唔行唔講野嘅小朋友!
你姑9把口已經慣左沒遮攔,你只可以選擇自己避,嘈番佢都無乜用,得個嘈字,佢無咁嘅腦明白自己問題係邊~
至於99有病就傳染到你個仔,咁我覺得無論點,多D出去走動對抵抗力係有好處~希望你唔好介意~

子爵府

做個靚太 發表於 19-7-20 09:22
你姑9幾歲?真係成個阿姑咁~煩~
不過其實我想講,唔止你姑9,係好多家長都係,2歲唔識講野就認為有問題,1 ...

我依家都費事睬佢!至於奶奶嗰度,我都冇反對小朋友多啲出去其實基本上我都日日有帶亞仔出去公園行下!只不過次次病親都係奶奶明知自己病都要走過來嗰種心態真係好鬼興

伯爵府

但係佢仍然話我個仔有問題!咁可能係我老公性格都唔多鍾意講嘢所以我個仔啲嘢你都可能比較內斂(我就咁樣 ...

比我一定忍唔住答佢:係呀,我胎好有問題架,so?我唔只胎教有問題,成個人都好人問題架,你小心d
對付呢d人唔洗同佢勞氣,佢講乜都直認,例如:係呀,有問題呀,仲好嚴重添呀!死啦點算呀?咁你想點?
我用呢招成功擊退兩大煩人

大宅

咁鍾意話人小朋友有問題 你姑奶都好有問題 兩歲唔識講野 都唔算好遲

子爵府

s_for_samantha 發表於 19-7-20 21:10
咁鍾意話人小朋友有問題 你姑奶都好有問題 兩歲唔識講野 都唔算好遲
...

佢係好鍾意話我個仔自己仔大女大咪搞我囉

大宅

咁煩, 唔好應佢, 一應佢, 佢地就繼續講~

子爵府

回覆樓主:

全部已讀不回就得啦。問你點解唔覆咪話叫咗老公覆,老公唔回你都冇辦法。

男爵府

佢自己有冇小朋友呀,識唔識架,加上每個小朋友發展唔同,有冇問題唔係佢講啦!

子爵府

sumpo 發表於 19-7-26 14:46
佢自己有冇小朋友呀,識唔識架,加上每個小朋友發展唔同,有冇問題唔係佢講啦!
...

佢根本就想搵藉口話我咋嘛!我係單性繁殖!乜都唔關佢細佬事!我冇再覆佢啦!已經同奶奶講,佢再up三up 四,以後都唔見!仲好!

別墅

華妹妹 發表於 19-7-20 18:49
比我一定忍唔住答佢:係呀,我胎好有問題架,so?我唔只胎教有問題,成個人都好人問題架,你小心d ...

好勁!佩服!

別墅

doryi 發表於 19-7-26 17:03
佢根本就想搵藉口話我咋嘛!我係單性繁殖!乜都唔關佢細佬事!我冇再覆佢啦!已經同奶奶講,佢再up三up 四 ...

岩!千其唔好忍佢!

男爵府

回覆樓主:

佢係咪生活苦悶,係要揾野講,咁多野講叫佢同你c6講

子爵府

Yee_ng 發表於 19-7-27 08:35
佢係咪生活苦悶,係要揾野講,咁多野講叫佢同你c6講

佢驚我c6... 佢係鍾意搞我咋嘛

男爵府

doryi 發表於 19-7-27 09:56
佢驚我c6... 佢係鍾意搞我咋嘛

叫你c6下次見佢時出聲話佢唔好成日搞住你,你唔出聲佢咪揾你黎搞,小朋友見默生人係唔多出聲有咩出奇,由其士d口臭人

首頁

尾頁

跳至