懷孕前後

跳至
.  

首頁

尾頁

大宅

上一胎新手所以聽朋友介紹話個陪月幾好就請左,唔知係蝦我定係做得耐變老seafood,不停哦我都算,其中最嚴重有三樣野令我唔想再用陪月,第一,個時我話d湯淡過水,問佢點解,佢話係煲左嘅料再加水翻煲,但我有俾足錢佢買餸,個刻我係無言但冇話佢,第二件事,佢買好多餸但最後佢係自己包走.......成斤豬肉咁帶走,錢唔係多,但如果佢俾足功夫,我唔會不滿,第三佢幫阿b沖涼,成日唔拎衫仔入去沖,我話會凍親,佢話唔會,佢夠快手......

成個坐月過程我都相當激心,今次我叫99同工人姐姐幫手,99都老唔想佢顧咁多樣野,工人姐姐唔識煮進補餸菜

禁止訪問

大宅

回覆 Doraa 的帖子

你講得岩,所以我都想試左先,站時試左一間,食完冇問題,因為我對陪月冇信心,溝水翻煲湯真係聞所未聞,無所不用其極,仲要貴,又受氣,叫99煮又驚佢辛苦,工人又要睇住另一個細

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

大宅

Lemiky7 發表於 19-7-24 07:23
樓主係邊搵?有得試食?thanks

係自己玩開個媽媽谷見到人講就試左一次,佢有包埋飯,冇影到,衛生情況我覺得冇問題,個湯幾好

大宅

Lemiky7 發表於 19-7-24 07:29

係上門煮定送黎?thanks
送上門

大宅

poonsiu 發表於 19-7-24 10:48
咁嘅情況陪月穩陣啲,始終坐月好多時都要休息,除咗休息同睇bb邊有咁多時間同心機理其他野吖,唔好辛苦自己 ...
我覺得搵陪月最好搵到朋友最近用過嘅比較好,我個時個陪月,都係朋友介紹,但佢係幾年前用過覺得好,到我用個時真係兩回事,真係人會變月會圓

大宅

回覆 Kittymami1326 的帖子

請問係邊間呀?價錢ok 嗎?thanks

用戶要求終止服務

Kittymami1326 發表於 19-7-25 04:38
係自己玩開個媽媽谷見到人講就試左一次,佢有包埋飯,冇影到,衛生情況我覺得冇問題,個湯幾好

Pm please

用戶要求終止服務

Kittymami1326 發表於 19-7-22 19:11
上一胎新手所以聽朋友介紹話個陪月幾好就請左,唔知係蝦我定係做得耐變老seafood,不停哦我都算,其中最嚴重 ...

Pm pls

Kittymami1326    發表於 19-7-31 06:35

大宅

wsyb 發表於 19-7-26 07:08
回覆 Kittymami1326 的帖子

請問係邊間呀?價錢ok 嗎?thanks
250蚊,我覺得ok,合理價錢,我鐘意佢個湯

大宅

Lemiky7 發表於 19-7-24 07:28
邊間有小強?不過真係好多黑心陪月,我情況更困難,奶奶唔得閒照顧,工人未請到,下月就生,我唔知用陪月 ...
新手搵陪月都岩,小心揀,月子餐就平d,如果有工人幫手我覺得訂月子餐冇問題,如果冇工人,99又唔得,你小心揀個好陪月吧,唔係個個都黑心

大宅

想要資料

大宅

我買左紫x堂坐月30日組合,只需要根據佢既建議,加熱藥膳湯包、再隨意加肉、菜或者麵,加入月子水,簡簡單單就煮好。而且佢地附送陪月顧問服務,有咩唔明可以隨時問。另外package包代茶,即開即飲,唔洗辛苦整炒米茶。我自己坐月,覺得咁係最方便,平過請陪月多多聲。

啱啱收左貨,佢哋設計好每一餐飲邊一款藥膳湯,仲有正餐食咩既建議。另外我係工人煮,佢地好貼心咁俾埋英文label。

複式洋房

Kittymami1326 發表於 19-7-25 04:38

請問係邊間呀

洋房

邊一間?方便pm分享嗎?Thanks!

首頁

尾頁

跳至