時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

放下自己嘅圍牆,請關心一下身邊所有人,有幾多人本身有情緒問題/被連日來的事情引發情緒病,唔好追悔莫及

大宅

回覆 c9b 的帖子

無錯,吾想再睇新聞,又話打大肚婆至流產,又話阿媽揾仔,原來到最後都係假既!有D重係揾戲戲子自編自導導自演,點解D媒體衰到咁樣,去挑撥離間香港人!

hungng    發表於 19-7-23 08:58
俏黃容    發表於 19-7-23 08:52

男爵府

我老闆已經成個月食唔落飯,佢已經60幾70歲,佢成日話佢都咁老了,其實香港以後點樣都唔關佢事,佢都個頭近了,佢又有錢,随時走得,但佢好愛香港,唔會移民,佢話好心痛佢土生土長既香港,接受唔到個政府變成咁既樣。
我都唔知點勸佢,唯有盡量唔提

SUKI20062014    發表於 19-7-23 17:39
hungng    發表於 19-7-23 09:01
hungng    發表於 19-7-23 09:00
capricornbb    發表於 19-7-23 08:35

水晶宮

c9b 發表於 19-7-23 04:24
放下自己嘅圍牆,請關心一下身邊所有人,有幾多人本身有情緒問題/被連日來的事情引發情緒病,唔好追悔莫及: ...

日日都係嘈交爭執打架既片段,睇得多真係好影響情緒。

就幾個小時前就發生兩單斬人案,暴力係咪仲要延續落去呀?幾時先可以停呀?

公爵府

2024勳章

ceo234 發表於 19-7-23 04:33
回覆 c9b 的帖子

無錯,吾想再睇新聞,又話打大肚婆至流產,又話阿媽揾仔,原來到最後都係假既!有D重係揾 ...

網上傳果個被打既大肚婆, 原來只係肥, 唔係有BB
另外果個所謂有個仔被打既媽媽 原來係 乜乜物物委員, 曾經質詢政府官員, 又有外國人不停出現示威場地影相。。。。

我唔想香港亂, 點解會變成咁

水晶宮

回覆 c9b 的帖子

無錯,吾想再睇新聞,又話打大肚婆至流產,又話阿媽揾仔,原來到最後都係假既!有D重係揾 ...

剛剛有個20歲既男仔在廣源村跳樓,原因係父母政治立場不同唔俾佢返屋企。

搞分化搞分裂搞到人家散人亡啦。

搞到今時今日夠未呀

SUKI20062014    發表於 19-7-23 17:40

男爵府

回覆 c9b 的帖子

好認同,其實立場點樣,目標係咩都唔緊要,但啲手段十分牽動人情緒,不斷無所不用其極,迫啲明明唔想受影響嘅人都要表達立場,加入戰團,煸動仇恨,呢樣係我最痛恨嘅事。目標係「我唔如意都要你地唔好過」「你地唔想理我都要迫你地加入」,令人好大壓力,令社會失去安寧。响爭取自己自由嘅背後,係犧牲別人嘅自由換取。

hungng    發表於 19-7-23 09:03

男爵府

sandylaw 發表於 19-7-23 04:48
剛剛有個20歲既男仔在廣源村跳樓,原因係父母政治立場不同唔俾佢返屋企。

搞分化搞分裂搞到人家散人亡啦 ...

啲人封呢啲做義士,但有無諗過佢父母聽到呢兩個字嘅感受??

男爵府

tszchungmama 發表於 19-7-23 04:46
網上傳果個被打既大肚婆, 原來只係肥, 唔係有BB
另外果個所謂有個仔被打既媽媽 原來係 乜乜物物委員, ...

如果班人係尊重他人意志,係光明正大,我今日已經支持緊佢地,可惜佢地令人無法信任,爛仔一樣嘅言行,點樣會產生真民主?

我只想事件快啲平息,如果政府今次跪低,以後每次有任何事,都會有呢班勢力出嚟去主宰香港人,連商家同巿民都唔敢反抗佢地。

hktwk    發表於 19-7-24 08:31

大宅

立夏 發表於 19-7-23 04:56
社會各界都好有問題,不斷美美化暴力!梁家傑重話認同學生使用暴暴力,獲得全場學生鼓掌!真係好有問題!

SUKI20062014    發表於 19-7-23 17:40
hungng    發表於 19-7-23 09:27

水晶宮

立夏 發表於 19-7-23 04:56

義咩士,義士只係美其名用黎利用,聽日又將件事賴落林鄭度架啦。

成日話暴政,暴政可來忍到個個星期咁自由,由銅鑼灣玩到西環,暴政既話未到中聯辦就清場,仲俾你侮辱國家,宣佈獨立咩?搗亂完宣完又無人拉架喎

子爵府

回覆 c9b 的帖子

support!!!

水晶宮

ceo234 發表於 19-7-23 05:03
社會各界都好有問題,不斷美美化暴力!梁家傑重話認同學生使用暴暴力,獲得全場學生鼓掌!真係好有問題!
...

真係無眼睇,睇完即時新聞負能量爆標,都係放低個電話唔睇啦

大宅

立夏 發表於 19-7-23 05:02
如果班人係尊重他人意志,係光明正大,我今日已經支持緊佢地,可惜佢地令人無法信任,爛仔一樣嘅言行,點 ...
但但有一班香港人寧願選擇麻木,明知未經證實,都選擇信,即使證實左係假,佢地都寧願信假都吾願接受其他,所以香港只會越來越亂!

水晶宮

係,,傳聞好得人驚!又話警察黑警,想制造恐怖!

大宅

sandylaw 發表於 19-7-23 05:09
真係無眼睇,睇完即時新聞負能量爆標,都係放低個電話唔睇啦
好似tvb咁,事後篤爆D人既另一面,就好似議員被打,原來之前佢佢去撩人先,上水個單跳橋,被無線影到佢真係無端端走去跳,事後被人懷疑係有人指指示佢去,大家揾番番個段片片可以留意下,點都好衣家如實報道講真話都比人話係中央台

SUKI20062014    發表於 19-7-23 17:41

大宅

回覆 sako 的帖子

你同你老闆講講,其實政府無錯,錯係傳媒和政客既威力,假新聞,假家長,假孕婦,政府只有捱打。

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

無辦法,D人鐘意盲撐,希望唔好再有衝突

別墅

回覆 c9b 的帖子

講返7月21日,先所有焦點都在講7月21日由銅鑼灣遊行至灣仔,跟著D遊行人仕又再度佔據馬路,後來到晚上清場,理應所有記者都會係上環拍攝的。
我有D唔明,點解到7月21日晚上流出何君堯係元朗行過同元朗人握手嘅相,然後林卓君議員帶著一班人又有now記者同tvb記者入元朗,林卓君好似先知一樣,知道自己一入元朗就會比人圍同有事發生一樣?林卓君21日晚上如果要抽水理應去上環,為什麼要入元朗呢?林卓君未入元朗前元朗係風平浪靜的,係冇任何報導講元朗出現一班白衫人的,點解班白衫人知道林卓君帶著一班人入元朗而且準備定藤條黎招呼林卓君一班人,之後又傳出元朗班白衫人見人就打?

別墅

千心 發表於 19-7-23 05:45
講返7月21日,先所有焦點都在講7月21日由銅鑼灣遊行至灣仔,跟著D遊行人仕又再度佔據馬路,後來到晚上清場 ...

仲有白衫人又怎樣知道林卓君幾點入元朗同坐什麼車還有邊個卡廂,難道班白衫人又係先知來的嗎?
跟著又有人影到警察同班白衫人既對話,佢哋個個好似神先咁,未卜先知,實在係疑點重重…

首頁

尾頁

跳至