時政擂台

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

大批「白衣人」日前在元朗無差別襲擊市民和西鐵乘客,立法會議員何君堯被拍到與「白衣人」握手,引發網民示威。除了包圍何位於荃灣、天水圍和屯門的辦事處外,何雙親墳墓更被破壞,警方收到報案。

日前有網民搜出何雙親位於屯門的墳墓位置,據網傳照片顯示,何雙親墓碑遭破壞,被人用黑色噴漆塗污,寫上粗口,又在墓上燃燒懷疑溪錢,以及對住墳墓做出不文手勢。此外,在墓後方牆上寫有「官黑勾結」、在地上寫有「何君堯孝子」等字句。

http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1550922/%e5%8d%b3%e6%99%82-%e6%b8%af%e8%81%9e-%e5%85%83%e6%9c%97%e6%9a%b4%e5%8a%9b-%e7%b6%b2%e5%82%b3%e4%bd%95%e5%90%9b%e5%a0%af%e9%9b%99%e8%a6%aa%e5%a2%b3%e5%a2%93%e9%81%ad%e7%a0%b4%e5%a3%9e-%e4%b8%89%e8%be%a6%e4%ba%8b%e8%99%95%e6%9c%89%e7%a4%ba%e5%a8%81%e8%80%85%e6%8a%97%e8%ad%b0

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

拆人祖墳衰三代, 必遭天遣

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

經手人唔使旨意有覺好訓
呢D野玩唔過
有排還

伯爵府

喪盡天良,泯滅人性,但呢啲事竟然發生係香港

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

不是不報,時辰未到

伯爵府

我之前一直唔接受64鎮壓,但經過今日,我終於明白有啲人係唔可以講道理,只會愈來愈過分。 希望何議員沉住氣,就係因為佢一直以嚟都笑駡由人,班畜牲就係要激嬲佢,做出禽獸行為。

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

拆人墳者…不得好死!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

MsBusy 發表於 19-7-23 18:37

珍珠宮

MsBusy 發表於 19-7-23 18:36
大批「白衣人」日前在元朗無差別襲擊市民和西鐵乘客,立法會議員何君堯被拍到與「白衣人」握手,引發網民 ...

想叫深尾講下感受,佢支持既年青人呀,重有銀髮族,發表下啦

水晶宮

MsBusy 發表於 19-7-23 18:37

希望黑衣人自首!起人墳必衰三代!
自由太多會令世人失去平衡

別墅

建議大家唔好咁快下定論係邊個做

可能係白衫人收唔到錢,可能係黑衣人,唔好亂講嘢散佈傳言。

我地唔係冇腦媽媽!

珍珠宮

回覆樓主:

可以吾鐘意何君堯
但係佢爸爸對屯門都好有供獻,佢係仁愛堂其中一位創辨人,宜家我仲會去仁愛堂整牙帶小朋友去玩,牙醫收費好平

大宅

為何議員感到心痛
點解咁無人性,咁喪盡天良都做得出
世界仲有冇天理?

翡翠宮

besuki 發表於 19-7-23 18:49

大宅

連登仔post相先仲唔係佢地!

珍珠宮

2024年龍年勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

angiehouse 發表於 19-7-23 18:47
想叫深尾講下感受,佢支持既年青人呀,重有銀髮族,發表下啦

我都想孽得閒回應下,佢地呢班人全部都有份幫暴徒戴光環,鼓勵佢地做缺德和危害社會嘅事。天收吖!

男爵府

開心吸收勳章

搞人山墳者
報應纏身 不得好死

大宅

回覆樓主:

太決德!希望盡快查出乜野人做!

珍珠宮

2024年龍年勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

洋房文宣,快D返去連登啦!你地自身難保

別墅

c50382952 發表於 19-7-23 18:55
連登仔post相先仲唔係佢地!

我見佢地都係轉貼Facebook

所以我地真係要冷靜少少,我地唔係判官,唔好亂下判斷!

首頁

尾頁

跳至