時政擂台

跳至

首頁
12345...6

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

首先講下我自己,冇任何政治立場,政治冷感。鍾意風花雪月,八八卦卦。但係最近在WhatsApp成班女人群組當中發生大混戰,個個講政治講到火紅火綠,粗口橫飛,人身攻擊……想做和事佬,講一句互相尊重,結果俾人話我係中共,要滅聲和蟹佢哋......本來開開心心的群組變成俾人騎劫了,好苦惱

點解我冇自由做港豬?點解話人:不求智商正常,但求有個腦?

特派員  政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台  發表於 19-7-26 15:56

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我都好厭倦討厭政治,除左老公好間中講,基本上同其他人完全唔講,因為家人同朋友都同我意見唔同,絕對會傷和氣,但老公同我有唔同意見的題目但大家都尊重對方。我fb 從來唔share 任何政治文章,post政治嘢,六月遊行開始後我like 過的香港政治類文章少過3篇,我自認港豬(黃絲一定話我係藍絲,是但啦)

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

回覆樓主:

而家講咩都死,個個只睇自己隊嘅鏡頭 你講相反嘅就係你錯。
就有如阿媽教仔,係仔錯定阿媽錯?而家仲多左阿爸出黎打 簡單講,頭家已經散左啦。
大女4.5歲啦,努力成果胎兒5個月啦,10月可以見

伯爵府

2024年龍年勳章

如果認港豬會令香港和平同恢復寧靜,我認啊

男爵府

想做和事佬,講一句互相尊重,結果俾人話我係中共,要滅聲和蟹佢哋

樓主依句已經係重點, 係香港縮影

SUKI20062014    發表於 19-7-26 16:23

公爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

因為現在講中立等如助袖為弱,我係每件事睇,即我覺得元朗事件係警察同黑社會吾啱,但我係支援回歸中國的,吾想獨立,吾想普選(因為普選一個人都係要跟國家發展,咁其實佢都話吾到事,選黎無意思)。50年不變我覺得係比時間我適應中國,而吾係同中國對立。平常我吾會特登表明立場,d人成日話現在吾攪,將來就無機會,我平常心看事件。

tibetlee13    發表於 19-7-26 16:01

公爵府

rayrayus 發表於 19-7-26 09:32
我都好厭倦討厭政治,除左老公好間中講,基本上同其他人完全唔講,因為家人同朋友都同我意見唔同,絕對會傷 ...

你講得好啱呀,我政治冷感,只反對暴力,就俾人話我係藍絲帶,盲目撐警察。我從來都冇話過警察啱喎。我只不過話大家都好暴力,還我和平香港。

cwmanna    發表於 19-7-26 15:27

公爵府

認識瑞士牛牛第三回

回覆樓主:

中立又死 藍又死 黃又死

公爵府

gm147 發表於 19-7-26 09:37
想做和事佬,講一句互相尊重,結果俾人話我係中共,要滅聲和蟹佢哋

樓主依句已經係重點, 係香港縮影 ...

唔講政治得唔得?我係女人仔一個,想講下女人野,結果比人哋騎劫群組,日日開拖……煩死人。

公爵府

0q.cathy 發表於 19-7-26 09:39
因為現在講中立等如助袖為弱,我係每件事睇,即我覺得元朗事件係警察同黑社會吾啱,但我係支援回歸中國的, ...

我的諗法同你差唔多。

伯爵府

小小bb 發表於 19-7-26 09:26
首先講下我自己,冇任何政治立場,政治冷感。鍾意風花雪月,八八卦卦。但係最近在WhatsApp成班女人群組當中 ...
宜家根本變到對色唔對事。綠色都俾人話

男爵府

回覆樓主:

同你一樣。政治冷感, 只想恢復安寧

子爵府

回覆樓主:

退群啦,D人有病,佢哋自己都唔知。

跟住會有好多人出事,佢哋唔適合有民主。

hungng    發表於 19-7-26 21:17

禁止訪問

回覆樓主:

大宅

回覆樓主:

話明港豬,點會有煩惱,有飼料就乜都開心晒

男爵府

我發覺我Facebook 有account ,但基本上冇上過。WhatsApp group 都係family(大家都係政治冷感) 仲要冇男家人。好清靜 一定冇爭議!

伯爵府

唉,我已經退唔少群,一般來說有三條條友企一面個群就變咗一言堂,你有唔同意見,包括中立,都係"敵方",圍你。然後就係永無止境的垃圾信息迫你睇。

昨天有一個群,有一個跳出來係咁POST,我頂唔順私訊佢,叫佢唔好迫我睇,佢話好,唔知有效幾耐。

象牙宮

2024年龍年勳章

rayrayus 發表於 19-7-26 09:32
我都好厭倦討厭政治,除左老公好間中講,基本上同其他人完全唔講,因為家人同朋友都同我意見唔同,絕對會傷 ...

你係美國都好D。

身在香港,日日新聞都係嘈交,個人好燥。

水晶宮

首先講下我自己,冇任何政治立場,政治冷感。鍾意風花雪月,八八卦卦。但係最近在WhatsApp成班女人群組當中 ...
我都試過, 所以唔出聲最好

公爵府

hashtag影視迷勳章

我本來都係中立,坦白說什麼條例、暴力、遊行、爭拗完全對我無影響,我生活得不知幾愉快!但我一說中立無所謂,就被人(主要是黃人)責難,迫我歸邊,這種形式的暴力影響到我,很討厭,我唯有遠離,漸漸走向另一端。

首頁
12345...6

尾頁

跳至