時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

完美演繹黃絲歪理

https://topick.hket.com/article/2414121/?r=mcsdfb

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

hungng    發表於 19-7-31 09:23

伯爵府

佢哋仔女遲早學埋呢位教畜既言行

子爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

臭豬頭都有鼻塞菩薩

禁止訪問

男爵府

但佢地就認為警察就唔可以有情緒

其實大家都係人,佢地覺得對嘅就會體諒

男爵府

babyhoi 發表於 19-7-30 12:15
完美演繹黃絲歪理

https://topick.hket.com/article/2414121/?r=mcsdfb

因為支持者都係有同樣念頭同想法, 對住自己人咪同聲同氣, 思想扭曲! 依家問題係道德觀念錯, 禍不及家人,點解可以咁醜惡

男爵府

「警察都係人,唔係聖人,都會有情緒,都會打錯人」

認真問:以上句子是否通順?
........作句啫......小學生都識,唔駛咁認真

珍珠宮

回覆樓主:

歪理當道理,啲黃絲果頭講警察係專業,唔應該做呢樣果樣。
教育工作者迷一樣,做事一樣要思前想後,個人行為一樣唔只影響自己,影響原本好好嘅學校,俾人印象唔錯嘅學生。依家令人對學校同學生都留下壞印象。學校同學生有做錯野?當然有家長可以接受咁嘅教育工作者,相信大部份都接受唔倒。

珍珠宮

點會只因單單一個政治理由轉校,仲要係學方已表明立場同副校割蓆,肯定有內情

伯爵府

開心吸收勳章

ccps 發表於 19-7-30 12:21
但佢地就認為警察就唔可以有情緒

其實大家都係人,佢地覺得對嘅就會體諒 ...

係呀

警察不是人,這期間辛苦工作,但日日比駡,仲要比打,睇到心傷。
老師放緊 暑假,仲話自己壓力大,無言。
沙士時醫護在這忙碌中,日日比人讚,增加士氣

警察呢,每個都有害群之馬,我相信醫護也有,警察也有,但需否差別咁大

水晶宮

Jaimemami 發表於 19-7-30 12:25
「警察都係人,唔係聖人,都會有情緒,都會打錯人」

認真問:以上句子是否通順?

再來、
原句:
究竟個社會崩壞到乜嘢程度,先會令平日斯文得體嘅老師,情緒波動到要去咒罵警察 (刪警察、改做幼兒)

仲要假設老師一定斯文得體

子爵府

olkan 發表於 19-7-30 12:27
歪理當道理,啲黃絲果頭講警察係專業,唔應該做呢樣果樣。
教育工作者迷一樣,做事一樣要思前想後,個人行 ...

之前D護士對警察都惡言相向. 醫護都係專業行業, 又唔見俾人話. 所以時間越耐就會越睇得清楚.

侯爵府

香港已經被一班政棍及教育界以洗腦式煽惑,更開始對香港未來失去信心⋯⋯

水晶宮

taktakjar 發表於 19-7-30 12:25
因為支持者都係有同樣念頭同想法, 對住自己人咪同聲同氣, 思想扭曲! 依家問題係道德觀念錯, 禍不及家人,點 ...

實在不能容忍一個大人、仲要係教師教徒去咒無辜的小孩

男爵府

luckybaby2011 發表於 19-7-30 12:35
實在不能容忍一個大人、仲要係教師教徒去咒無辜的小孩

認同,佢嘅咒罵令人心寒,佢會因為佢嘅陰毒而失去一切!

大宅

我有見到fb.但果位老師吾止鬧人,佢好似是詛咒警察家中小至嬰兒至7歲小朋友!

侯爵府

回覆 olkan 的帖子

悲哀

男爵府

E d 瘋言瘋語睇得多真係激心

侯爵府

2024勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆 luckybaby2011 的帖子

Agree, 呢D 校長簡真係衣冠禽獸, 咁惡毒的說話都講得出, 點為人師表, 要立即辭職.

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

身為人都唔應該講d 咁既野啦!?

何況係教育工作者

你因情緒詛咒警察唔理你吖

身為老師竟然咒d 細路

邊有人心毒到咁

首頁

尾頁

跳至