夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

熱血勳章

代朋友開po,佢ac用真名怕比人發現

交代下先
朋友有左bb 2018年1月結婚
婚後一直都相安無事
到bb出世之後同老公爭執多左 佢老公亦好似變左另一個人咁

1. bb出世後100日,比我朋友發現上援交網

2. bb出世前本身同6299住,但因為佢老公同佢屋企人嗌交比6299趕左佢兩公婆出門口,最後翻左外家住,係外家既日子,無幫手湊b做家務不單止,仲不停同外父外母爭執,更出言鬧外父外母

3. 偷我朋友張信用卡去碌,課金打機

大宅

熱血勳章

4. 短短兩年內轉幾次工,每次話會努力工作搵錢,每次都做唔到,三分鐘熱度

5. 郁手打我朋友,推我朋友埋牆,搞到撞到後腦,情緒不受控制,有報警,但當時朋友念在一場夫妻無落案起訴

6. 結婚一年,住係外父外母家,只負責比工人薪金及比$2000家用,其他一概不理

7. 自己湊bb出街,講過話11點前會翻,直到半夜三更,外母擔心點解咁夜都未翻就問佢幾時翻,就比佢鬧話老豆帶個女出街洗乜同人交代,關你咩事等等說話

8. 朋友單方面申請離婚

大宅

熱血勳章

簡單交代完,佢地由3月尾開始分居,朋友翻工有d close d既異性同事,行得比較埋,關係亦不錯,但就比佢老公起哂底po哂相上fb,話要去朋友總公司投訴,要我朋友同我朋友的同事無左份工。

亦唔知佢係咪hack左我朋友既手機,因為我朋友既通話紀錄、短訊等等佢全部都講得出,亦用呢d紀錄要脅我朋友收翻個離婚申請,又話要告我朋友通姦。

當然香港無通姦罪,我朋友亦心力交瘁,心靈同肉體上既傷害已經令佢好低落,佢要告d咩對佢已經唔重要,但只係好擔心佢會借此搶走個女。

想請問各位Jm有無同路人可以比d意見

珍珠宮

6299 最聰明, 攪唔惦個仔, 送走佢去第二家

APIGMA    發表於 19-8-1 15:00

大宅

熱血勳章

anna59 發表於 19-8-1 11:10
6299 最聰明, 攪唔惦個仔, 送走佢去第二家

佢6299反轉豬肚就係屎,岩岩bb出世時,又同我朋友講話多謝你呀生左個孫,果時佢地嘈交,又話咩無左個仔但多左個女呀,一分居之後就見到當見唔到,當我朋友透明

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

偷信用卡、郁手有冇報警?
再有騷擾要報警/錄低
不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

回覆 ahwiing 的帖子

換電話號碼,換秘碼,一切保持私隱。係咪妳朋友既公司會因員工D私人生活而開除員工?
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

ahwiing 發表於 19-8-1 10:44
簡單交代完,佢地由3月尾開始分居,朋友翻工有d close d既異性同事,行得比較埋,關係亦不錯,但就比佢老公 ...
係呀,而家的男孩嫁唔過

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

其實已經可以告番佢轉頭啦... 侵犯你朋友私生活
可以要求法庭出禁制令...
你可以PM我....

大宅

熱血勳章

crystal媽咪 發表於 19-8-1 11:42
偷信用卡、郁手有冇報警?
再有騷擾要報警/錄低

有報警,但我朋友衰心軟,無落案起控佢,岩岩佢有打電話比我朋友恐嚇佢話要搞大件事,又話星期日要黎接個女走,佢又驚得濟無錄到音其實佢係咪無權唔比佢見個女?佢好怕一比佢接左個女,就一去無回頭。

複式洋房

ahwiing 發表於 19-8-1 12:47
有報警,但我朋友衰心軟,無落案起控佢,岩岩佢有打電話比我朋友恐嚇佢話要搞大件事,又話星期日要黎接個 ...

可以去警署備案先,習慣每次見到來電顯示係個衰人,就先按錄音才開始講嘢,收集證據,才可行下一步。

樓主朋友個心要堅定,驚就乜都做唔到。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

ahwiing 發表於 19-8-1 12:47
有報警,但我朋友衰心軟,無落案起控佢,岩岩佢有打電話比我朋友恐嚇佢話要搞大件事,又話星期日要黎接個 ...

叫佢問人點樣可以喺個電話裝錄音,佢恐嚇即刻告佢。
佢兩個分居,辦離婚手續未

大宅

熱血勳章

crystal媽咪 發表於 19-8-1 13:38
...

單方面申請離婚,要分居夠兩年先可以申請離婚不是嗎?佢聽日上律師樓簽分居協議。

子爵府

咁恐怖,第一件事,改電話,搬屋先。份工如果可以都轉埋佢,咁既渣男,再聯絡都驚自己會死係佢手,唔知佢顛既上來做咩,太恐怖。
佢出手打老婆,又偷信用卡科金,上到庭,個官都唔會判bb比佢,唔洗驚,要驚就驚佢日日騷擾你朋友好過啦。

複式洋房

crystal媽咪 發表於 19-8-1 13:38
...

好多手機都可以邊講電話邊錄音,唔需要裝 apps, 樓主叫朋友睇吓自己嘅手機有無呢個 function.

子爵府

畀面勳章

首先係改電話

寶石宮

bbccpooh 發表於 19-8-1 17:28
好多手機都可以邊講電話邊錄音,唔需要裝 apps, 樓主叫朋友睇吓自己嘅手機有無呢個 function.
...

好多人識
我唔識。暫時未有這需要

洋房

Hello大家好 我係樓主朋友
我開左另外個acc啦 舊Acc唔用怕比人認出

禁止訪問

大宅

iphone可以嗎?

首頁

尾頁