夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

結左婚5年,小朋友都5歲。

2 年前係老公電話發現老公有小三,佢話會分手,我揀左信佢。
但呢種"信" 好折磨,仲係會不停check 佢電話,佢一知我睇過佢電話話話我唔信佢 ..但自從佢話同小三分開後 d.我地d 關係時好時差。 近呢半年直情無 親密關係 ,臨訓前錫一啖都幾日先錫一次 .. 老公工作忙到連二人世界既時間都無。

別墅

jodieeeee 發表於 19-8-3 01:14

岩岩老公放工返泥,我睇到佢email 星期三book 左間貴既西餐,2人,我之後扮野問佢星期三放假我同小朋友去完街搵你晚飯啦,佢ee 哦哦咁話睇睇先。我再問 定係你去睇手(佢之前整親手,要去跌打個d 針灸,之前都係星期三去的),佢答我"手仲痛 應該去睇" .
我已經唔再諗之前個d 星期三睇手有無呃我 ..

我已經係度諗 ,我係咪應該星期三去個間餐廳?

我頭先問佢有無wn呃我,佢又發脾氣話無 ..我可以點做 ...

複式洋房

回覆樓主:

你就算去到間餐廳見到佢同個女人一齊,你撞破佢都無用,佢如果話當朋友咁食餐飯佢地無野,咁你又接唔接受呢個解釋?

複式洋房

回覆樓主:

仲有,你係咪準備好撞破佢出軌你就離婚?佢呢啲成日話「你唔信佢」好明顯係惱羞成怒,佢好大機會出面係有小三,你要諗諗你條路想點行,離婚定啞忍

別墅

muimuimui91 發表於 19-8-3 01:22
仲有,你係咪準備好撞破佢出軌你就離婚?佢呢啲成日話「你唔信佢」好明顯係惱羞成怒,佢好大機會出面係有小 ...

有諗離婚,呢幾年好折磨 .. 如果係既,我可以切底死心

伯爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

要選擇知真相,就要接受埋後果喎

複式洋房

jodieeeee 發表於 19-8-3 01:42

最簡單,你已經決定要離婚就可以請私家偵探跟佢拎罪證(可能佢無出軌你查左都可以安心)

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

如你已做好分開嘅決定,可照去餐廳度睇。
私家偵探就慳番,如有小三,會齋食飯咁純情咩!?
不要從別人的嘴裡去認識我

子爵府

畀面勳章

支吾其詞,問多半句就老羞成怒,有冇野你最清楚。。
撞破之後,你係咪真係會離婚?部署好未?
之後有冇人湊小朋友?有冇家人支持?居住問題?經濟問題?呢啲全部要諗好

珍珠宮

回覆樓主:

咁你要諗下,去到見到你想點。。
見唔到你又一直咁樣懷疑都好辛苦~
如果係我,應該會去證實下,我接受唔到尼種疑神疑鬼嘅節磨,寧願乾乾脆脆~
至於離唔離婚,可以之後再傾大家想點安排~

大宅

如果有離婚打算,又可以自己照顧孩子,就去知道真相!人生苦短,何必折磨自己,你發現佢出軋,佢都唔盡力補救,半年都唔同你親密,你自己都應該明白原因

大宅

要小心,個啲小三好識心理,扮到自己情痴咁,男人衰咸濕,一耳仔軟就死。
不過你要扮無野,先唔好攪到大家關係差

公爵府

既然有離婚準備,甘當場踢爆都好。佢之後講咩都係廢話

珍珠宮

如果自己有晒心理準備離婚,比著我都會去餐廳,至少可以知道真相,唔洗再估估下

洋房

我好明白你心情我都經歷緊 感覺好折磨

如果我有你呢個情況我會選擇去睇

等自己死心,最少唔使再浪費雙方嘅人生啦

大前題係你你承受得起後果如果你仲好愛佢冇咗佢唔得 唔好迫自己放手住

別墅

做個靚太 發表於 19-8-3 09:59
咁你要諗下,去到見到你想點。。
見唔到你又一直咁樣懷疑都好辛苦~
如果係我,應該會去證實下,我接受唔到 ...

之前發現時我已講離婚,佢又死挨話唔好再講離婚兩字 ..

別墅

jodieeeee 發表於 19-8-3 01:16
岩岩老公放工返泥,我睇到佢email 星期三book 左間貴既西餐,2人,我之後扮野問佢星期三放假我同小朋友去 ...

之後比我發現佢del 左email 個booking confirmation, 但openrice app 個booking 係仲有的
我應唔應該直接攞個email (我影底左)同佢攤牌 定等星期三 ?

別墅

月晞 發表於 19-8-3 12:30
我好明白你心情我都經歷緊 感覺好折磨

如果我有你呢個情況我會選擇去睇

我唔係唔愛佢,但自從上次發現小三後我都無晒信心,佢都無表現到比返信心我 ..

別墅

回覆 jodieeeee 的帖子

其實你不停咁樣懷疑佢,又問佢係咪呃緊你,俾著我係男人我都覺得好煩;男人就係咁,你不停癡住佢哦佢佢係唔會珍惜你,仲會更加會走向個小三,反而其實你要識得離開,唔好再煩佢同問佢呢樣個樣,先去預左離婚要點做,分居手續填好表先,如果你有個女人嘅聯絡就最好,然後星期三去餐廳等佢,唔好走入去,而係等佢地到晒,你打俾老公,話你係出面等佢,叫佢出黎同佢講清楚,然後就唔使再講野同死撐,你將份野交俾老公就瀟灑地走。
如果可以,即日帶小朋友去外家住一排,唔好聽佢電話同見面,過一個星期冷靜期再打開對話,相信你會知繼續點樣行落去

大宅

zoeho85 發表於 19-8-3 15:35
回覆 jodieeeee 的帖子

其實你不停咁樣懷疑佢,又問佢係咪呃緊你,俾著我係男人我都覺得好煩;男人就係咁 ...

我昨天剛看過一本書,話男人出軋,係心存僥倖,諗住可以呃到個老婆,就算比老婆發現,一定好似好後悔,又挨又話比唒d錢你,等佢可以過到呢一次,但其實佢根本冇任何損失和後果,因為你會覺得佢係真心而原諒左佢。
你如果比份離婚表佢,再同個囝返外家,佢就會知道你係認真考慮離婚,佢先會真係驚。不過,都會有d冇良心的男人,你要考慮清楚

首頁

尾頁

跳至