自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我仔仔和同學落樓下商場食飯,唔肯帶背囊。
不過之前落樓下食飯和睇戲試過兩次唔見電話,踩單車唔見銀包

珍珠宮

Backpack 喎
落樓食個飯,有乜要拎?
錢、鎖匙、紙巾、電話、住户證
褲袋都袋哂

莫講話落街食飯
我屋企所有男人返工都冇帶袋
孑然一身

good_pig    發表於 19-8-3 13:03

珍珠宮

我仔出街必帶玩具,但佢有時寧願放4-5架車仔係褲袋都吾會帶袋出街

男爵府

kavenzou 發表於 19-8-3 12:57
我仔出街必帶玩具,但佢有時寧願放4-5架車仔係褲袋都吾會帶袋出街
...

車仔放褲袋,好攪笑

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

kavenzou 發表於 19-8-3 12:57
...

真係男仔先會咁...女仔真係會拎手袋

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我仔又係唔肯拎袋
平時電話、叉電、headphone連盒、紙巾、鎖匙、小毛巾
唔係跌呢樣就跌果樣,真係勞鬼氣呀

象牙宮

回覆樓主:

睇去邊,去得耐會帶,尤其去游水一定要!落街食飯就無

子爵府

親子王國15週年勳章

回覆樓主:

男人褲袋係大女人褲帶一半,所以真係可以乜都塞入袋,唔洗帶袋。

咪話小朋友,班 C6 都會兩手輕輕,媽媽就書僮咁所有野帶曬

珍珠宮

回覆樓主:

我仔如果只落下樓下,都唔會帶背囊,但出得遠要坐下車就多數會帶。
樓主係因為個仔唔帶背囊所以唔見野,不如問返阿仔想點樣解決呢個問題,唔想帶袋,下次再唔見野要自負之類

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

我要佢帶,外套水樽紙巾
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

平時落街 我仔帶細斜袋 (一隻男人手掌size)

公爵府

回覆樓主:

兩個仔出街有帶背囊(放外套、水樽、帽、尿袋、手機、遮&銀包,去近近哋地方帶細斜揹包(放水樽)。

公爵府

eatmonmon 發表於 19-8-3 12:51
我仔仔和同學落樓下商場食飯,唔肯帶背囊。
不過之前落樓下食飯和睇戲試過兩次唔見電話,踩單車唔見銀包
...

我仔十岁,会带backpack 出街。
Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

子爵府

2024年龍年勳章 睛靈勳章 hashtag影視迷勳章

會帶吖,玩具、摺紙、或者係書,再有件外套,濕紙巾同紙巾。好多時佢最需要就係食飯嘅時候冷氣大嘅話就可以有外套着。

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

睇去邊

大宅

wan_sosin 發表於 19-8-3 15:13
我仔如果只落下樓下,都唔會帶背囊,但出得遠要坐下車就多數會帶。
樓主係因為個仔唔帶背囊所以唔見野,不 ...

我個仔覺得只是約同學落樓下商場食飯和行一陣,唔需要帶背囊,只要將所有嘢袋入褲袋就可以,但褲袋咁淺,而且曾經亦跌過銀包和電話

水晶宮

yurijm 發表於 19-8-3 12:54
Backpack 喎
落樓食個飯,有乜要拎?
錢、鎖匙、紙巾、電話、住户證

好瀟灑

水晶宮

1998Ruby1998 發表於 19-8-3 14:55
男人褲袋係大女人褲帶一半,所以真係可以乜都塞入袋,唔洗帶袋。

咪話小朋友,班 C6 都會兩手輕輕,媽媽就 ...

yes, 遮、外套、水、紙巾、真係落一落街都要拎袋

大宅

我說唔帶袋唔准帶電話⋯⋯馬上找個小背包出來用

子爵府

我個仔3歲開始用背囊,最初只放外套,再大D就放水樽同濕紙巾

首頁

尾頁

跳至