嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

男爵府

請幫幫忙 : 有關烚奶咀一問

各位媽咪/準媽咪:

因為曾經聽講過奶咀要煲過先夠"林", steam o既唔work, 所以想請問有冇人知烚奶咀, 每次要用明火/大火煲幾多分鐘, 又要煲幾多次先夠呀?? 重有係水滾先放奶咀落個煲度, 定同d 水一齊落o架??

唔該晒各位先!! thanks a lot!!! :-P
~*~*~*~切言實多勝友,天白雲任爾遊。~*~*~*~
        我個小寶寶係2005年1月20日出左世啦!!

大宅

Re: 請幫幫忙 : 有關烚奶咀一問

我試過如下 :

想請問有冇人知烚奶咀, 每次要用明火/大火煲幾多分鐘 :
明火 - 5 分鐘
又要煲幾多次先夠呀?? : 我煲o左十次
重有係水滾先放奶咀落個煲度 : yes

以上只是我的經驗.........

男爵府

privacy... 唔該晒妳呀!! thank you so much!!!:-P

其他媽咪, 可否都分享下經驗呢!! thanks a lot!!

珍珠宮

醒目開學勳章

yin...你好嗎? 仲有二個月就 so, 緊唔緊張呢?

我係用烚奶器 steam 奶咀 4-5 次, 雖然唔係太軟, 但 bb 都飲到無問題.

明火我就唔知 ar, 未試過.

子爵府

畀面勳章

chilli 寫道:

我係用烚奶器 steam 奶咀 4-5 次, 雖然唔係太軟, 但 bb 都飲到無問題.

係囉..我都係用烚奶煲 steam 四五次..都覺得ok..

男爵府

faye525,

唔該晒妳呀!! thank you!!

男爵府

chilli 寫道:

chilli,

thanks for your info ar!!

我近排都ok ge, 係成日會覺得頭暈暈, 有時又冇咩胃口呀咁law, 好似頭3 個月咁呀... :cry: :cry:
都開始有d d 緊張ga, 重有2 個月就生la... :mrgreen: :mrgreen:

係呢, oo 好唔好湊呀, 妳傷口好番晒未呢, 記住oo 訓, 妳就一齊訓 la wor, 爭取時間休息呀!! :-P

首頁

尾頁

跳至