母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

民房

我個女16月。而家習慣左食住人奶訓。好困擾。每晚醒3-4次要啜一啜奶拎安全感,訓教一定要有我。幫佢訓,比佢食奶訓,五係訓五到,又會扭眼訓,五識自己訓。我想幫佢介人奶,自己學識訓教,可以點做?佢會食奶粉,但一要訓教就掟走支奶,要啜人奶訓。有冇人又係咁既情況,但介甩左人奶訓教?

複式洋房

arshum0419 發表於 19-8-10 04:25
我個女16月。而家習慣左食住人奶訓。好困擾。每晚醒3-4次要啜一啜奶拎安全感,訓教一定要有我。幫佢訓,比 ...

可以餵到16個月好叻呀
你會唔會比bb食奶咀呀? 因為我bb有食奶咀,半夜冇要啜咁多次,有時都係塞個奶咀比佢就好快訓返

複式洋房

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

洋房

我個女16月。而家習慣左食住人奶訓。好困擾。每晚醒3-4次要啜一啜奶拎安全感,訓教一定要有我。幫佢訓,比 ...

.

別墅

發表於 3 天前 |顯示全部帖子

我女差不多22個月大。一早一晚都仲係全埋身。
我老公琴晚都話,個女夜晚係咪一定要飲人奶先瞓到。。我話見到我係度,咪想要飲奶。因為習慣左22個月,都係瞓前會飲人奶。
但我相信萬一我唔係度,佢眼瞓都會瞓嘅。
因為加固左,其實對奶嘅需要已經減低左。

你女半夜啜,或者你要狠心啲。唔好比佢啜。抱下佢,拍下佢,安撫下佢。
當佢習慣左,半夜就唔會需要啜奶。
16個月,戒左呢個習慣會好啲。
我朋友,餵人奶,個仔兩歲幾三歲,會半夜直接扯高媽媽件衫揾奶奶飲。
都係一晚幾次,大人小朋友都瞓得唔好。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊