夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

我c6勁唔鐘意返我娘家,會次都好似迫佢返但,但明明拖拖果時成日叫佢返我娘家佢都好樂意,無問題,加上我媽細佬妹個個都對佢勁好,我就係鐘意佢呢點(肯成日陪我屋企)我先同佢結婚,點知結完婚之後就成日都唔想返,睇到呢到可能你會話你自己返咪得囉,係得既,但我媽每次都會問C6做咩唔返黎呀,又得你自己果d,以爲我地鬧交,我就覺得好唔開心

男爵府

虎到金來勳章

回覆 人妻一號 的帖子

你有冇問佢點解唔返?

大宅

Jessicawong818 發表於 19-8-11 16:15
回覆 人妻一號 的帖子

你有冇問佢點解唔返?

又話熱又成,好多藉口中

珍珠宮

回覆 人妻一號 的帖子

可能有人叫佢吾好返, 咁你有冇去6299度

珍珠宮

係咪路程遙遠?你個個禮拜都要返娘家?

侯爵府

人妻一號 發表於 19-8-11 15:57
我c6勁唔鐘意返我娘家,會次都好似迫佢返但,但明明拖拖果時成日叫佢返我娘家佢都好樂意,無問題,加上我媽 ...

我c6都好小番,但係唔係好喜歡跟我番去,我媽都會唔鐘意。不過我唔會令自己夾起中間唔開心,我放得好開。阿媽問點解c6唔黎,我直接叫佢唔洗理佢黎唔黎,我番黎咪得law。
我亦冇迫c6,問左一句唔番就算。

伯爵府

華妹妹 發表於 19-8-11 17:54
我c6都好小番,但係唔係好喜歡跟我番去,我媽都會唔鐘意。不過我唔會令自己夾起中間唔開心,我放得好開。 ...

Same here
我都睇得好開 有時阿媽問
如果果排真係罵左交之類
我會直接話唔想同佢黎佢好煩等等

大宅

人妻一號 發表於 19-8-11 16:30
又話熱又成,好多藉口中

我老公都係

男爵府

正如自己都唔鍾意去奶奶度,自己阿媽自己去啦,無謂迫人

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

如果過時過節會返,只係平時唔想去,我覺得冇咩野既,問心我都唔想成日去奶奶家啦,自己家人問咪話約左人/有野做囉

大宅

ddfannybb 發表於 19-8-11 17:03
係咪路程遙遠?你個個禮拜都要返娘家?

三個字車程,個個星期返呀

大宅

華妹妹 發表於 19-8-11 17:54
我c6都好小番,但係唔係好喜歡跟我番去,我媽都會唔鐘意。不過我唔會令自己夾起中間唔開心,我放得好開。 ...

我都要學下放開d啦,原來好多人都會咁

大宅

花花b 發表於 19-8-11 19:26
Same here
我都睇得好開 有時阿媽問
如果果排真係罵左交之類

我媽因為好錫佢,佢一唔返,我呀媽問長問短又叫我拎埋飯返去比佢之類

男爵府

人妻一號 發表於 19-8-13 11:46

三個字車程,個個星期返呀
樓主同屋企人感情真好! 其實唔係人人同屋企關係都咁好, 正如我過時過節個D先返去咋...
其實大家各自有各自放假時想做既野, 加上始終個個係樓主原生屋企, 當然好多野會知同可以順所欲言, 但你C6或者唔係嘛! 正如去99度, 好多人都唔想同覺得好唔自在一樣, 有時設身處地諗下就明~ 過時過節就話一定要比面出席啫!

大宅

C.yan110 發表於 19-8-13 14:47
樓主同屋企人感情真好! 其實唔係人人同屋企關係都咁好, 正如我過時過節個D先返去咋...
其實大家各自有各自 ...

係呀,之前結婚前,我哋差唔多一個禮拜返去一至兩次,因為平時屋企兄弟姊妹比較多,所以都好啱嘴型,我見佢哋又玩得埋,問親C6佢都冇拒絕,我以為佢都好鍾意去我屋企,或者可能而家佢想有自己放假嘅時候,不過比起我娘家佢更加唔想返99屋企

翡翠宮

回覆樓主:

咪你自己返囉
做乜迫人同你玩愛回家
我最怕人多最怕嘈
各有各返夠哂
大時大節見一次
迫我返一定反台

翡翠宮

回覆樓主:

個個星期要我返真係煩Q死人
我寧願返工

大宅

虎到金來勳章 BK Milk勳章

人妻一號 發表於 19-8-13 17:26
係呀,之前結婚前,我哋差唔多一個禮拜返去一至兩次,因為平時屋企兄弟姊妹比較多,所以都好啱嘴型,我見 ...

傻豬, 嗰時你都未得到手, 你叫佢去邊都願啦!佢嗰時都係為左迎合你先返去咋, 否則你點會嫁比佢!

入正題, 其實唔願意真係無得迫, 正如好多人唔鐘意返奶奶度一樣!女婿唔鐘意返去外母家同樣道理!

C.yan110    發表於 19-8-14 09:11

複式洋房

係呀,之前結婚前,我哋差唔多一個禮拜返去一至兩次,因為平時屋企兄弟姊妹比較多,所以都好啱嘴型,我見 ...

咁可能佢依家真係想休息下姐 , 無論幾岩傾都好 始終都係要演小小戲 唔可以盡情做自己或者放鬆黑面食飯棟高腳架嘛(我舉例) 。

男爵府

咁咪係囉! 未結婚前, 佢點都要迎合下你既要求同喜好掛, 唔係點娶到你呢? 都係個句, 個個係你原生家庭, 你可以繼續做你自己, 但你C6可能唔係, 可能明明都唔岩傾都要夾硬搭下咀(我假設), 言行始終要謹慎D, 令佢覺得唔係好自在... BTW, 樓主都話佢唔只係唔係好想返你娘家, 係自己屋企都唔係好想返, 咁代表係佢個人性格喜好等問題, 唔係唔喜歡你娘家啦! 唔好咁介意了!

P.S. 我同C6放假都係中意係屋企, 唔中意出街, 唔中意多人既地方... 可能真係性格問題!!!

首頁

尾頁

跳至