親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

而家機場全部航班停航,14/8一日飛石垣島, 已訂好民宿 ,如果飛唔到, 請問保險包唔包民宿?

男爵府

好媽媽勳章

manyeebb 發表於 19-8-12 19:10
而家機場全部航班停航,14/8一日飛石垣島, 已訂好民宿 ,如果飛唔到, 請問保險包唔包民宿?
...

同埋網上訂左 餐廳,比左錢呢啲有得得包,我買左穌黎世最貴果隻,好驚出發唔到

瑪瑙宮

大廚勳章

...

罷工暴動真難說

子爵府

虎到金來勳章

...

試email airbnb, 甘既情況可唔可以改期?

之前試過book airbnb, 打風, delay, claim delay 錢。bnb 個邊比改期 / 退部份錢。

wcpcelia    發表於 19-8-13 10:58

公爵府

AIRBNB在日本係唔合法的住宿, 所以保險係唔包的. 除非樓主入住那間係合法民宿.

珍珠宮

...

我估唔包多,如果你係book airbnb,你要知道airbnb只係一個平台,有冇得取消同有冇得退款都係屋主同你自己agree,如果屋主唔肯俾你免費取消,你都多數攞唔到一張保險公司接受嘅收據去證明你嘅損失,如果間民宿唔合法更加難搞,情況等於啲人搭uber出咗意外,保險公司一定會以uber唔合法嘅理由而拒絕賠償

男爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

多謝大家資料,咁唯有希望14号順利上機啦

首頁

尾頁

跳至