在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

年齡40+做了五、六年兼職。本來好幸運朋友介紹下找了份全職文職(人工10K頭)但返了半個月發覺自己有時做錯野,工作量可以話沒完沒了,大多是跟進客人。
請問這樣下去做吾做下去好?

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

你覺得自己處唔處理到?

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

回覆樓主:

做晒成個試用期先考慮。新工都要磨合和適應。
我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

爸媽baby 發表於 19-8-14 18:05
年齡40+做了五、六年兼職。本來好幸運朋友介紹下找了份全職文職(人工10K頭)但返了半個月發覺自己有時做錯 ...

如果長遠想返全職,點都要做,要賺經驗。

翡翠宮

回覆樓主:

隔左甘耐要时間適应。大家加油!

別墅

年齡40+做了五、六年兼職。本來好幸運朋友介紹下找了份全職文職(人工10K頭)但返了半個月發覺自己有時做錯 ...

做。儘量避免再出錯

禁止訪問

大宅

你d資料比較模糊
有時做錯嘢- 咁係你問題定公司問題?
工作量没完没了- 咁你覺得handle唔handle到?

翡翠宮

樓主,

依家份工仍做嗎?

大宅

ngwong2 發表於 19-9-14 11:42
樓主,

依家份工仍做嗎?

有呀!其實錯不是我一個係甘,其實每天都發生,但真係好忙,工作是全天侯。
多謝大家支持,我會好好做下去,先吸取工作經驗。因為本身打算人工不高只求輕鬆同自由。最後同自己想要有落差!

翡翠宮

爸媽baby 發表於 19-9-14 16:40
有呀!其實錯不是我一個係甘,其實每天都發生,但真係好忙,工作是全天侯。
多謝大家支持,我會好好做下去 ...

明白你感受。每份新工不多不少會同自己諗有出入。問題是相差大不大?自己頂吾頂得住?E+咁市道。捱到就捱下去。

首頁

尾頁

跳至