親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問我由Mel去GC,可否在GC機場退稅?還有我在布里斯班租還車,但在GC玩,是否跨境駕駛?因我租車無說明跨境駕駛

子爵府

Ivysiman 發表於 19-8-16 21:16
請問我由Mel去GC,可否在GC機場退稅?還有我在布里斯班租還車,但在GC玩,是否跨境駕駛?因我租車無說明跨境 ...

你邊到走?走先退稅,我地你田mel買野,bne走,可以bne 退,因內陸機場冇得退。
我都係bne 租還,有落gc 都係澳洲,冇出境,唔算跨境

禁止訪問

複式洋房

02413124 發表於 19-8-16 23:10
你邊到走?走先退稅,我地你田mel買野,bne走,可以bne 退,因內陸機場冇得退。
我都係bne 租還,有落gc ...

Thx

複式洋房

yananji 發表於 19-8-16 23:41
不是 “跨境”, 係跨區.

Brisbane ~ GC 只有 100Km, 當然可以去.

Thx

男爵府

Ivysiman 發表於 19-8-16 21:16
請問我由Mel去GC,可否在GC機場退稅?還有我在布里斯班租還車,但在GC玩,是否跨境駕駛?因我租車無說明跨境 ...

你係邊到租車? 無提可以問. BNE開過去GC只係一小時, 應該無問題.

我地係MEL租, SYD還, 原要比額外費用. 但我找到吾駛比.

複式洋房

coney 發表於 19-8-18 13:14
你係邊到租車? 無提可以問. BNE開過去GC只係一小時, 應該無問題.

我係租租車apps裏租車,由布里斯班租車及還車,剛剛已取車,但租車職員說如果車有意外要在信用卡扣款,返到香港才找保險公司Cam數,請問是否這樣?

首頁

尾頁

跳至