夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

今早一早我睇完醫生,去左買早餐,大家都知今早幾大雨。返到家,成身濕哂,我叫老公起身,我話買左湯米俾你,因為我記得佢上星期都食米粉,之後佢一句話我唔想食米粉,然後行過黎望下我食咩就話,自己就食面,我就食米粉。其實都唔係出前一丁,大佬。個下我已經燥左,佢去左刷牙,咁我就換我碗面俾佢,佢出到黎就問我係咪咖啡,個下我燥左答佢係,佢就話我發脾氣,衝入房澍門話唔食 你自己食飽去
我唔明,一大早,出面橫風橫雨,有人買俾你食,點解唔appreciate..仲嫌3嫌4。。。。仲要話唔食

男爵府

canpi526 發表於 19-8-17 11:31
今早一早我睇完醫生,去左買早餐,大家都知今早幾大雨。返到家,成身濕哂,我叫老公起身,我話買左湯米俾你 ...

你老公好似小朋友咁

複式洋房

今早一早我睇完醫生,去左買早餐,大家都知今早幾大雨。返到家,成身濕哂,我叫老公起身,我話買左湯米俾你 ...

老公情商低咗少少
如果佢攬住老婆錫話辛苦曬
可能JM無咁嬲 仲會覺得好樂意
不過既然佢情商低 唯有你變高啲
搵機會好好同佢講返你當刻嘅感受吧

翡翠宮

回覆樓主:

你買之前吾問下佢食乜

子爵府

mini1204 發表於 19-8-17 12:13
你買之前吾問下佢食乜

同問

珍珠宮

比我會爆佢一鑊
以後唔買早餐比佢。

伯爵府

我會打比佢問,佢唔聽或可能答唔想食,慳番,有d男人唔會識欣賞你幫佢做既野,重覺得你做咩迫佢食佢唔想食既野

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

係唔係昨晚佢唔多冧

子爵府

我都試過妳依D case, 諗住早上做好晒野, 唔想嘈醒佢, 等佢訓耐D, 好心買埋個早餐比佢食, 等佢施施然起身見到已有早餐食, 好幸福的樣子, 都係佢食開鍾意個D餐來.....

耐何天氣不似如期, 今日唔想食就唔想食... 現在學精了, 訓緊都叫醒佢問, 唔講就買自己算(做到咁通常會講,佢費事自己買的), 有時自己煮就早一晚已定, 煮好他們便施施然起身.

如果仔仔早起玩手機, 我就會點佢去買.

男爵府

PTMCYS 發表於 19-8-17 13:48
我都試過妳依D case, 諗住早上做好晒野, 唔想嘈醒佢, 等佢訓耐D, 好心買埋個早餐比佢食, 等佢施施然起身見 ...

如果我老公一早落街買早餐畀我食~就算唔係太啱心水~我都會欣然接受好又一餐唔好又一餐~難得佢咁有心幫我買~我覺得應該要感恩

子爵府

mingmama 發表於 19-8-17 14:26
如果我老公一早落街買早餐畀我食~就算唔係太啱心水~我都會欣然接受好又一餐唔好又一餐~難得佢咁 ...

以前會好计較对方反應,現在覺得本來出發点係想佢開心,為何變了吵架呢?何況都係自己一廂情願,唔可以怪人,而且早餐好平,自己又無太大不了的損失,轻轻苦笑一下算,無謂令大家不開心。

珍珠宮

我試過前一晚收工一點先返到屋企
晨早流流起身整三文治比老公做早餐
跟住佢話要去茶記食麵同飲杯熱奶茶
嬲到我c

大宅

其實你話買咗早餐自己食乜就攞可能會比較好d,男人嘅野唔好同佢計較唔係只會自己勞氣到一個點!

大宅

我老公任何時間買乜嘢畀我食,我都會欣然咁樣食曬佢!因為呢一份係心意。你 老公如果明知你生病,晨早自己去睇醫生,佢唔陪你不特止,仲買埋嘢返嚟畀佢食,佢都咁態度,以後佢聽食屎都得啦!

首頁

尾頁

跳至