夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

我同先生冇結婚有個四歳小朋友,因為佢離過婚,三個仔女,我父母唔鍾意佢,我哋返工,所以兩老成日堅持幫我地湊仔。 阿仔對我哋唔太依賴。
佢層樓佢前妻仔女住,佢就住係我度,佢會比家用,但都係夠1/3開支,我自己比其他,因為佢仲有兩個仔女未出身我都知道佢洗費好大。
以家嗌交,我就要佢搬走。上星期日又為小事爭執,仲第一次打交,不過係我郁手先(因為佢喺我仔面前鬧我臭x) 佢有還手. 阿仔睇到成個過程,都係咁喊。
依家佢搬走左,我朋友勸我為咗個家同佢道歉,因為我出手先。但我同佢性格一樣唔輸得,之後只會變本加厲。係咪要為咗完整嘅家,要去認錯?

子爵府

Kasiufung 發表於 19-8-21 14:16
我同先生冇結婚有個四歳小朋友,因為佢離過婚,三個仔女,我父母唔鍾意佢,我哋返工,所以兩老成日堅持幫我 ...

其實已証明妳的選擇錯誤, 有機會逃出生天又返回去幹什麼? 婚又未結, 要仔不要公啦, 世界還有美好的.

大宅

係小朋友郁手唔好...會有童年陰影

子爵府

回覆 Kasiufung 的帖子

雖然你話係你郁手先,但我唔會expect我另一半會叫我臭x,即使鬧交,即使好嬲,因為已經超越咗我底線

講真,除非你話好愛佢,好唔捨得,否則我睇唔到你有咩需要維持呢個家

珍珠宮

我估你男友年紀都吾細

男爵府

回覆樓主:

係咪因為佢比錢少所以成日嘈,嘈最多冷靜下下叫人搬會覺得無地位傷自尊,不過嘈還嘈搞到又粗口又打交已經係性格不合,又唔係依靠佢唔會主動求和

男爵府

呢D case 5 駛開 post問啦,推佢去堆填區算把啦

男爵府

我同先生冇結婚有個四歳小朋友,因為佢離過婚,三個仔女,我父母唔鍾意佢,我哋返工,所以兩老成日堅持幫我 ...

乜都唔洗靠佢,佢打你窩,你地以後如果成日打交鬧交,咁既家對你小朋友成長仲不利
做人,5好難为自己

大宅

唔好認為道歉係認輸,認輸同認錯不同

大宅

我唔接受個c6叫我臭x!樓主認真考慮一下喇

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

你唔趕走佢,日嘈夜嘈,咁都叫做完整的家?
趕走左就算啦!好彩冇結婚
出口出手都唔應該
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

crystal媽咪 發表於 19-8-21 16:34
你唔趕走佢,日嘈夜嘈,咁都叫做完整的家?
趕走左就算啦!好彩冇結婚
出口出手都唔應該

嘩乜料呀爆粗重要在家中?好彩冇註冊掃走咗未還得神落!我前夫只有叫我不要在家在小朋友面前爆粗有失身份?簡過件好過啦姊妹!

子爵府

其實你以家嗌交,就要叫佢搬走,你明知佢背景仲要咁講,亦都真係太過份同踩佢自尊

子爵府

畀面勳章

响小朋友面前話你臭x?? 係人都打佢啦.. 佢仲要還拖。。呢啲人配做人父親嗎?
佢依家搬走左咪好囉,好事好事

翡翠宮

回覆樓主:

咩事鬧交?

男爵府

lalala8128 發表於 19-8-21 15:29

珍珠宮

回覆樓主:

好奇想知,你地一齊左幾耐就生bb?
以前我以為,離過婚嘅男人,對家庭可能會多一份體會,會比較成熟,但見到我朋友嘅經歷,佢老公唔顧家,係事業行先,但又要唔專一,見異思遷,依加同我朋友又係搞梗離婚,我睇法唔同左~
事出必有因,要揀個離過婚嘅男人,真係要了解清楚~有D人,根本係本性!

公爵府

lalala8128 發表於 19-8-21 15:29

一語中的

男爵府

呢種男人俾我一定唔要⋯
生活可以将就,生活也可以讲究⋯⋯

公爵府

mini1204 發表於 19-8-21 20:30
咩事鬧交?

咁可能係雞毛蒜皮野

首頁