想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

尋日day29, cycle 一般30-32days

紅d 半深粗
綠d 淺線
棒棒 淺線

請問是bingo?

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

中啦!
個肚痛,可能係子宮擴張,唔使太擔心,無流啡見紅,問題唔大。
My Two Princess

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 b.blue 於 09-5-11 12:08 發表

紅d 半深粗
綠d 淺線
棒棒 淺線

請問是bingo?

恭喜你

別墅

尋日day29棒棒check到淺線,成日個肚都好痛.....

原帖由 pigpig 於 09-5-11 12:17 發表
中啦!
個肚痛,可能係子宮擴張,唔使太擔心,無流啡見紅,問題唔大。

oh, 唔該哂丫 pigpig
因為第一次用紅d果d, 唔識睇.

我無流啡無見紅. 淨係好似肚痛咁.
thank you for ur reply~

別墅

尋日day29棒棒check到淺線,成日個肚都好痛.....

原帖由 miffymiffy 於 09-5-11 12:24 發表

恭喜你

多謝哂

咁唔知預產期會係幾時呢QQ?

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 b.blue 於 09-5-11 12:27 發表

多謝哂

咁唔知預產期會係幾時呢QQ?

你可以去呢度一試:
http://beauty.esdlife.com/tools/pregnancy/index.php#1

但一般於後期睇醫生照超聲波後, 醫生會量度胎兒size 再推算一個預產期.

別墅

唔該哂丫 Miffy

別墅

b. blue,
我同你都一樣,有dd肚痛. 我day12-13check紅d, 兩日都係深粗.(上月吃排卵丸的), 之後一個星期幾乎日日dodo. 平時我cycle係25-29日, 不太固定, 但普通係26日.
今日已經係day28. 体温於day12後日日偏高36.8-37.2c. 早幾日開始用紅d來check,紅d日日都有加深,但末到最深.
早兩日開始有dd肚痛, 左右都有少少 "銀"住咁,但不像m痛,似排卵後的痛,但沒有血流出來. 而且胃氣特多.

Miffy,
唔知好唔好check綠d, 唔知有無機會bingo呢?
我day12-13紅d深粗,係咪等於24-48小時之後的day14-15是排卵日,而不是day12-13排呢?
其實我的肚痛會唔會係谷m呢 ?

瑪瑙宮

原帖由 nataliewwf 於 09-5-11 15:32 發表
b. blue,
我同你都一樣,有dd肚痛. 我day12-13check紅d, 兩日都係深粗.(上月吃排卵丸的), 之後一個星期幾乎日日dodo. 平時我cycle係25-29日, 不太固定, 但普通係26日.
今日已經係day28. 体温於day12後日日偏高36.8-37 ...

有深粗表示將於24-48小時內排, 其實有機會係D12/D13/D14其中一日排卵. 你可以係大約 d 24 check bingo. 你今日day 幾

祝早孕.

男爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

miffy 咁我cycle 26 .2&3紅d深粗幾時可用紅D check bingo~

Thx~

別墅

回覆 9# miffymiffy 的文章

d24 ??是否成個cycle計 ?? 還是排卵後計??
我今日day28了...(cycle25-30, 一般26日)
4月25-26日紅d深粗的.
day24我只check了紅d, 有水印.
之後day25-27都係有日日加深中.
今日day28要等回家後才能check....
有dd肚痛及"銀"住,但不像m前的痛.
所以唔知check唔check 綠d好...

別墅

原帖由 nataliewwf 於 09-5-11 15:32 發表
b. blue,
今日已經係day28. 体温於day12後日日偏高36.8-37.2c. 早幾日開始用紅d來check,紅d日日都有加深,但末到最深.
早兩日開始有dd肚痛, 左右都有少少 "銀"住咁,但不像m痛,似排卵後的痛,但沒有血流出來. 而且胃氣特多...

係丫 我用紅d check都係加深 但唔算好深, 個肚痛 都係唔似m痛, 又唔係肚痾.
跟住我試埋綠d , 有淺線, 咪買支棒棒試下囉
你都買支棒棒驗下?

大宅

恭喜~

大宅

好媽媽勳章

恭喜你

別墅

好媽媽勳章

瑪瑙宮

原帖由 pogarry 於 09-5-11 17:18 發表
miffy 咁我cycle 26 .2&3紅d深粗幾時可用紅D check bingo~

Thx~

2/5 , 3/5 有深粗 ? 可以 14/5 , 15/5 check bingo

瑪瑙宮

原帖由 nataliewwf 於 09-5-11 17:35 發表
d24 ??是否成個cycle計 ?? 還是排卵後計??
我今日day28了...(cycle25-30, 一般26日)
4月25-26日紅d深粗的.
day24我只check了紅d, 有水印.
之後day25-27都係有日日加深中.
今日day28要等回家後才能check....
有dd肚痛 ...

d24 係由 m 起計.

你越黎越加深, 即係有機會係bingo

男爵府

畀面勳章

[fly]congratulations[/fly]
原帖由 b.blue 於 09-5-11 12:08 發表

紅d 半深粗
綠d 淺線
棒棒 淺線

請問是bingo?