時政擂台

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

我朋友話佢屋企人lee兩個幾月的更份好癲,d高層完全覺得前線係唔駛休息,有返工冇放工,一返最低限度要返14個鐘-16個鐘,一係就20幾30幾個鐘無停過,都未計落更同換衫時間,扣埋交通同梳洗時間,有時得3-4個鐘瞓覺,住得近公司都叫好d, 有d住到好遠,一東一西,一星期有時有一日只係放fake假,佢地前線已經心力交瘁,精解崩潰,點樣先可以向同班坐冷氣房高層投訴!!。仲要每一晚臨放工先知第二日更份,好過份!班高層係咪當前線鐵打的!

大宅

回覆樓主:

所以我真心唔明點解我有個friend佢有屋企人做警察, 但佢都一樣係到罵警察 , 難道佢唔會為佢屋企做警察果位心痛嗎

公爵府

貓狗褓姆 BK Milk勳章

szesze_lam 發表於 19-8-27 22:36
我朋友話佢屋企人lee兩個幾月的更份好癲,d高層完全覺得前線係唔駛休息,有返工冇放工,一返最低限度要返14 ...

啲高層,邊明前線丫。
比人打既唔係佢地,淋雨日曬比人掟汽油彈又唔係佢地。推啲手足無裝備入機場。
沒有暴政 只有暴徒
香港媽媽不代表我

男爵府

回覆樓主:

作為一個香港普通市民,感覺好對唔住警察同佢嘅家屬,對不起

要你哋為咗我哋嘅人生安全受盡屈辱,捱更抵夜,筋疲力盡,其實真係好心痛

好希望事情快啲過,可以代我表達我嘅心意嗎?支持香港警察,亦非常感謝你哋嘅付出,唔知點樣報答你哋

仲有佢哋嘅家屬,對唔住,除咗對唔住,我唔知應該可以講乜嘢?

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

禁止訪問

子爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

文宣?

男爵府

回覆樓主:

真心覺得係香港做警察好淒涼, 做到死,仲要周街比人罵,當佢哋唔係人,連尊嚴都冇埋!
大家撫心自問,警察今日嘅慘況,真的是人工包埋的嗎?
警察們, 我衷心多謝你哋嘅付出,好多香港人都會感激你哋

男爵府

SingLi_FB 發表於 19-8-27 22:52
所以我地 jm 都支持重組警隊,還清白警員一個公道

你又夠鐘食藥!

子爵府

你朋友嘅屋企人如有訴求需要向高層表達,相信佢一定比你或bk嘅jm更清楚點做,你就不要費心了⋯⋯

伯爵府

畀面勳章

今日又未做夠數呀,重差幾多post至拎到金拱門券呢

男爵府

重組警隊就唔洗啦!你重新上路吧

水晶宮