自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

Mate 20pro
P30 pro

各位覺得邊部好d?我電話快壽終正寢,呢兩日一定要買新,等唔切mate 30pro啦!請大家投票,thx!

子爵府

醒目開學勳章

回覆樓主:

P30pro

大宅

竇漪房 發表於 19-8-29 00:21
Mate 20pro
P30 pro

p30pro 呢排已經係咁跌價,當然買p30pro 啦

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

金老吉 發表於 19-8-29 07:34

P30pro貴幾百但memory多一倍,我朋友都話有新買新,我多數買p30pro,希望仲有bluetooth headphone送啦!thx!

伯爵府

竇漪房 發表於 19-8-29 10:48
P30pro貴幾百但memory多一倍,我朋友都話有新買新,我多數買p30pro,希望仲有bluetooth headphone送啦!th ...

我都諗住換,請問邊度有Bluetooth headphone送?同邊度買平啲?

珍珠宮

graceyung 發表於 19-8-29 10:53
我都諗住換,請問邊度有Bluetooth headphone送?同邊度買平啲?

今日响尖沙咀百老匯買$5498有headset送,本來耳機無貨叫我遲d攞;但佢見落大雨又得我一個帶住小朋友;就俾住人地個我先;佢話今日下畫會返貨,耳機只有黑色

大宅

竇漪房 發表於 19-8-29 20:00
今日响尖沙咀百老匯買$5498有headset送,本來耳機無貨叫我遲d攞;但佢見落大雨又得我一個帶住小朋友;就俾 ...

真係好抵呀

男爵府

金老吉 發表於 19-8-29 07:34

好似跌極 都5488

珍珠宮

子恩 發表於 19-8-29 20:05
好似跌極 都5488

9尾出mate30可能會再跌d,但我舊電話個screen黑左三分一,我等唔到了

8月頭好似58xx,已經跌多少少

伯爵府

回覆樓主:

我用緊mate20pro, 當出左新機p30pro 時勁想要,因為p有50倍變焦, memory大d, 價錢仲平d。
不過當比較朋友用的, 我覺mate20pro影相靚d.

珍珠宮

好老婆 發表於 19-8-29 20:11
我用緊mate20pro, 當出左新機p30pro 時勁想要,因為p有50倍變焦, memory大d, 價錢仲平d。
不過當比較朋友 ...

Mate20pro平$5088,但p30pro貴4百 memory多一倍,所以我買左p30pro

伯爵府

竇漪房 發表於 19-8-29 20:17
Mate20pro平$5088,但p30pro貴4百 memory多一倍,所以我買左p30pro

比較同樣容量,係mate 貴

珍珠宮

好老婆 發表於 19-8-29 20:20
比較同樣容量,係mate 貴

係呀!如果Mate20pro平多400我會揀佢架!

大宅

子恩 發表於 19-8-29 20:05
好似跌極 都5488

8月頭時重係6千頭,8月中$5988,我買左。
然後過多1星期已跌到$5488+送耳機。我勁揼心

翡翠宮

今日响尖沙咀百老匯買$5498有headset送,本來耳機無貨叫我遲d攞;但佢見落大雨又得我一個帶住小朋友;就俾 ...

好抵

伯爵府

請問$5498係幾多memory?

珍珠宮

graceyung 發表於 19-8-29 20:40
請問$5498係幾多memory?

8/256

Mate20pro 得6/128,相差400蚊,買張128nm卡要起碼四百蚊左右,所以我揀p30pro

珍珠宮

金老吉 發表於 19-8-29 20:26
8月頭時重係6千頭,8月中$5988,我買左。
然後過多1星期已跌到$5488+送耳機。我勁揼心 :naught ...

早買早享受嘛!下個月出mate30應該會跌少少,我本來想等mate30 睇下有乜新功能,但我等唔到了!

男爵府

竇漪房 發表於 19-8-29 20:08

9尾出mate30可能會再跌d,但我舊電話個screen黑左三分一,我 ...

咁30 pro 都好好用既, 早買早享受
個screen 咁真係好難用

首頁

尾頁

跳至