懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

2019新春慶豚圓

想搵平d既產檢醫生,上一胎睇過黃建新,但覺得佢部機太舊睇唔清,同埋前幾個月冇心跳流產前睇過佢,唔知係咪部機太舊照錯野,所以今次想轉其他醫生,有冇媽媽係林兆強醫生產檢?佢ok嗎?同埋部機清唔清?thanks

bktcc  版面充斥PM或相關字句,現關閉本文  發表於 19-9-6 17:40

洋房

Bacookie 發表於 19-9-1 14:24
想搵平d既產檢醫生,上一胎睇過黃建新,但覺得佢部機太舊睇唔清,同埋前幾個月冇心跳流產前睇過佢,唔知係 ...

林醫生好好呀,我阿嫂三胎連我呢一胎都睇佢。佢好緊張媽媽,因為我妊娠糖尿,好多野問,佢又會好細心咁解答問題。不過部機清唔清就唔識睇,未睇過唔清既

別墅

2019新春慶豚圓

Carol_Hohoho 發表於 19-9-1 14:43
林醫生好好呀,我阿嫂三胎連我呢一胎都睇佢。佢好緊張媽媽,因為我妊娠糖尿,好多野問,佢又會好細心咁解 ...

請問林醫生難唔難book同埋每次等得耐嗎?

大宅

Bacookie 發表於 19-9-1 15:24

你係咪打算TST睇?
如TST,用WhatsApp book會易啲,好快有人覆番你,電話好難打,除非10點/1500係咁打去!
之前book過林醫生(朋友睇過話好),但最後睇唔成(個人原因),剛book咗同診所另一個醫生。

別墅

2019新春慶豚圓

Hapi_Baby 發表於 19-9-1 16:06
你係咪打算TST睇?
如TST,用WhatsApp book會易啲,好快有人覆番你,電話好難打,除非10點/1500係咁打去! ...

請問邊度搵到wtsapp號碼呀?我上網只係搵到2字頭電話

洋房

尖沙咀唔算難book,不過我通常朝早10點去,試過約下晝,等左個幾鐘

大宅

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

洋房

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

男爵府

2019新春慶豚圓

想搵平d既產檢醫生,上一胎睇過黃建新,但覺得佢部機太舊睇唔清,同埋前幾個月冇心跳流產前睇過佢,唔知係 ...

8月初睇過佢,等左一陣就好快到我,感覺佢好快睇完,無點問過病歷,照左兩照就照完!跟住就sell我做唔同嘅test 同打子宮頸癌疫苗,感覺幾hard sell, 都考慮緊再揾唔搵佢 佢係收得平

複式洋房

我有左開始就睇佢,睇到第九個月,因為佢冇4D我又心思思想照一次4D 後尾轉左第二個醫生,但係第九個月我都有搵林醫生照過bb,之後第二日就去第到照4D, 林醫生當時同我講一切正常,第日我去第2個醫生到,醫生話我胎水好少,即刻寫紙我入醫院跟進,點知37週就要即刻催生。林醫生有時多症都會求求其其,冇乜人就會同你照耐少少,但有時問多句佢都好似覺得你煩咁。我開頭就係貪佢平,但有時佢唔太仔細就要預左><我係到諗如果我冇搵第個醫生照下,bb有咩事我真係都唔知

別墅

2019新春慶豚圓

aliceyung 發表於 19-9-1 18:57

我有左開始就睇佢,睇到第九個月,因為佢冇4D我又心思思想 ...

請問你之後轉左邊個醫生照4d呀?

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

好易,500蚊,唔求期,佢做過公立醫院

複式洋房

回覆樓主:

我一開始揾佢都因為平,但每次都要等個幾鐘,入到去好快就照完出黎,上次佢問我打唔打百日咳針,我問佢有咩做,佢叫我自己google, 再話俾佢知其他有咩唔舒服,佢就無咩解釋淨係答以嫁係咁嫁喇

複式洋房

Bacookie 發表於 19-9-1 20:02
請問你之後轉左邊個醫生照4d呀?

我轉左去元朗何嘉慧 但佢就收費$1000 但就好仔細 雖然cool啲

別墅

我喜歡林醫生,雖然睇親佢都唔係好野

男爵府

回覆樓主:

平,等唔耐,不過感覺有d求其,幾分鐘睇完,d相又蒙

複式洋房

回覆樓主:

千祈唔好,我等一胎流血睇佢,佢話我個胎唔得,想安排我做流產手術,我唔信,再睇第二個醫生,bb健康康康出世,而家11個月大,好彩當然冇信佢!!!!!!!

男爵府

joejoechoi 發表於 19-9-2 10:42
千祈唔好,我等一胎流血睇佢,佢話我個胎唔得,想安排我做流產手術,我唔信,再睇第二個醫生,bb健康康康出 ...

咁衰

大宅

2019新春慶豚圓

千祈唔好睇佢。

詳情不便透露,唔想累BK再收律師信。

別墅

pussykat 發表於 19-9-2 23:09
千祈唔好睇佢。

詳情不便透露,唔想累BK再收律師信。

我岩岩有左時都去左睇佢,hard sell 開刀之餘,診斷又唔算好準,之後我都轉左第個醫生

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
2020年3月 ... 2 3 4 5 6 .. 10
紮肚 ... 2 3 4 5