婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

別墅

如題,我奶奶係煩到我仔今日有冇柯屎都要我報告!冇見一日就會狂揾我,要我交代佢個孫點!一見就話唔認得佢!痴線!

複式洋房

回覆 Hinhinphoebe 的帖子

煩過佢,例如日日send whatsapp 屎片相,奶樽相,沖涼盤相,毛巾相,影多啲了,越多越無聊越好,send 多啲,等佢怕咗你

男爵府

咪叫佢個仔覆自己阿媽囉?
比著我99咁樣,佢call爆我都唔會聽電話,佢有恆心打成個月都唔會有人應機,自然佢就唔會再打黎,識得搵會應佢嘅仔。
仲有,如果佢個仔都唔理佢,新抱咪外人一個,更加唔洗理佢。

子爵府

Hinhinphoebe 發表於 19-9-3 22:56
如題,我奶奶係煩到我仔今日有冇柯屎都要我報告!冇見一日就會狂揾我,要我交代佢個孫點!一見就話唔認得佢 ...

同老公講,話奶奶咁打黎好滋擾,叫奶奶有咩事淨係call佢個仔就得。自己扮聽唔到電話,whatsapp唔好即時覆,隔6-7個鐘先覆,只覆幾個字就夠。我奶奶之前又係一日3餐打黎下下要facetime個孫,我都覺好煩,有時已經訓左仲11點半連環call,我嬲到係電話爆佢一穫,自此佢唔再成日搵我,改去打比佢仔

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

將99來電飛去C6電話.

別墅

tantanmama 發表於 19-9-4 11:39
將99來電飛去C6電話.

可以咁㗎咩?

別墅

Pink_girl 發表於 19-9-4 09:18
同老公講,話奶奶咁打黎好滋擾,叫奶奶有咩事淨係call佢個仔就得。自己扮聽唔到電話,whatsapp唔好即時覆 ...

我尋晚就係答問題答到燥咗,叫佢收線,好無聊

別墅

KILW 發表於 19-9-4 01:15
咪叫佢個仔覆自己阿媽囉?
比著我99咁樣,佢call爆我都唔會聽電話,佢有恆心打成個月都唔會有人應機,自然 ...

今朝我就係叫老公搞掂,煩到癲

別墅

Haipo 發表於 19-9-3 23:21

煩過佢,例如日日send whatsapp 屎片相,奶樽相,沖涼盤相,毛巾相,影多啲了, ...

佢唔會,因為我試過,佢全收!夠薑

子爵府

打比你?唔聽咪得

禁止訪問

複式洋房

Hinhinphoebe 發表於 19-9-3 22:56
如題,我奶奶係煩到我仔今日有冇柯屎都要我報告!冇見一日就會狂揾我,要我交代佢個孫點!一見就話唔認得佢 ...

好身同感受!

複式洋房

Haipo 發表於 19-9-3 23:21

煩過佢,例如日日send whatsapp 屎片相,奶樽相,沖涼盤相,毛巾相,影多啲了, ...

Hahahaha! 好好笑呀呢個

複式洋房

我嘅做法係:block 電話 ,block WhatsApp,見到面要禮貌打個招呼就算,曲乖99問親我嘢就答佢單字就夠啦,避免單獨相處,事無大小都要推c6去擋!

~》跟住就發生曲乖99成日打去同c6投訴
~》跟住曲乖奶奶開始打電話搵c6去吩附我啦!我搵到機會同c6討論曲乖99嘅奇怪行為動機,初初開始當然唔會太順利!
~》日復日年復年 c6開始鬧曲99
~》機會到,多啲鼓勵c6做人要孝順吖~孝順父母不能假手於人喔⋯⋯
做人老婆難忍曲乖99惡行,一切都歸咎於c6唔識做人老公唔識做乖仔

首頁

尾頁

跳至