懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

11w 本身皮膚算差 而家差上加差.. 爆哂痘 頸 腰都有 人地話陀男仔會變醜 其實係咪真係有關連.. 有冇去痘方法(emoji)

複式洋房

Elsa324 發表於 19-9-9 02:29
11w 本身皮膚算差 而家差上加差.. 爆哂痘 頸 腰都有 人地話陀男仔會變醜 其實係咪真係有關連.. 有冇去痘方 ...

我都係陀仔 第一胎 開頭都係得肚皮生紅點 30週之後開始差 面部不停生暗瘡 頸後都有生 宜家背部 肚皮 胸都有生紅點 可能d胎毒出哂黎 同埋無戒口 不過我老公話係因為荷爾蒙分泌唔同左 所以先會咁

複式洋房

hoyan1990 發表於 19-9-9 06:51
我都係陀仔 第一胎 開頭都係得肚皮生紅點 30週之後開始差 面部不停生暗瘡 頸後都有生 宜家背部 肚皮 胸都 ...

我都冇突別戒口TT

複式洋房

Elsa324 發表於 19-9-9 07:44
我都冇突別戒口TT

我仲有食榴連 雪糕 杯麵 凍飲Tim ar
我睇醫生個間d姑娘叫我唔好亂清胎毒 話有睇開中醫個d有中醫教先好清 所以我都無清到 生左應該會好反好多 所以唯有忍下 醜樣多陣

複式洋房

應該係唔關事架,我果個係仔,皮膚比起未有bb仲好

別墅

回覆樓主:

我都係11w,毫無預兆突然爆幾粒瘡,唔通係仔

複式洋房

yelling3 發表於 19-9-9 08:25
我都係11w,毫無預兆突然爆幾粒瘡,唔通係仔

其實我都unknown 不過聽聞有陀仔會變醜 陀女會變靚嘅說法 所以諗緊係咪關事

複式洋房

missjfcd 發表於 19-9-9 08:17

皮膚變好咗咁好

複式洋房

hoyan1990 發表於 19-9-9 08:16
我仲有食榴連 雪糕 杯麵 凍飲Tim ar
我睇醫生個間d姑娘叫我唔好亂清胎毒 話有睇開中醫個d有中醫教 ...

我間唔中都任性食下雪糕同飲凍飲 真係好難戒口

複式洋房

missjfcd 發表於 19-9-9 08:17

我都係,未有之前反而間中會爆瘡,有咗之後皮膚好咗好多

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主:

係荷爾蒙影響,我生女生晒瘡,生仔皮膚好

複式洋房

李露眉 發表於 19-9-9 08:42
係荷爾蒙影響,我生女生晒瘡,生仔皮膚好

竟然睇黎啲說法吾準

大宅

2019新春慶豚圓

我覺得係,相反荷爾蒙

複式洋房

喊包媽媽 發表於 19-9-9 09:49
我覺得係,相反荷爾蒙

咁係咪食乜都冇用

複式洋房

回覆樓主:

我眼見我表嫂兩胎都係仔,佢直頭係爛面,唔係誇張,真係全面紅晒全面都係瘡,見到都覺得慘
然後而家自己陀仔,開始時臉有1,2粒,之後係心口同背脊生多咗粒粒,仲要痕

複式洋房

11w 本身皮膚算差 而家差上加差.. 爆哂痘 頸 腰都有 人地話陀男仔會變醜 其實係咪真係有關連.. 有冇去痘方 ...

依家18週,陀仔但暫時同未有時冇咩分別
行得食得,係易攰啲
但想請問大家仲有冇去做facial? 我未有前大概一個月做一次

複式洋房

陀仔4個月,皮膚滑左好多,無深層清潔過塊面,無敷過mask,應該唔關陀仔定陀女事。呢4個月都有食熱氣煎炸野,但唔多,少量。

複式洋房

Archung106 發表於 19-9-9 10:50
我眼見我表嫂兩胎都係仔,佢直頭係爛面,唔係誇張,真係全面紅晒全面都係瘡,見到都覺得慘
然 ...

我都算爛面完全吾想見人

複式洋房

Elsa324 發表於 19-9-9 11:12
我都算爛面完全吾想見人

試下睇中醫呀,因為西藥好多唔用得,中醫由內調理應該會幫到
我表嫂個時又唔肯睇中醫,自己用暗瘡膏,愈用愈差

複式洋房

Peggy510 發表於 19-9-9 10:57
依家18週,陀仔但暫時同未有時冇咩分別
行得食得,係易攰啲
但想請問大家仲有冇去做facial? 我未有前大概 ...

冇吖 做facial唔知啲產品有咩成份 上網睇又話咩會有啲血液傳染 通常都唔建議做

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊