自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

新裝修廚房會裝枱下型濾水器,想問問如果裝3M,係咪要選有兩個水喉那種鋅盤呢??
定係照一個水龍頭但有開關掣??
另外,3M都頗貴,請問除了3M仲有無其它選擇呢??_

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

judycyk 發表於 19-9-11 16:25
新裝修廚房會裝枱下型濾水器,想問問如果裝3M,係咪要選有兩個水喉那種鋅盤呢??
定係照一個水龍頭但有開關 ...

我用一個水龍頭兩個開關制,3M果款

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

伯爵府

回覆 ARS_fans 的帖子

謝謝,即係開左同開右出過了濾和未過滤的水,對嗎??
另外,滤水器是裝在櫃底嗎??

珍珠宮

回覆樓主:

如果係枱面底裝鋅盤,就唔使理水龍頭位置,因為d水龍頭係裝係枱面,鑽孔鎖死,同個鋅盤無咩關係

珍珠宮

回覆樓主:

係要度個鋅盤會唔會太大,枱面唔夠位裝,師傅通常都唔建議裝上面一出二依隻,因為主水龍頭多選擇,唔使比3M限死左,下次換,唔使限定要換番3m

珍珠宮

回覆樓主:

多數係主水龍頭擺正中間,用出面既牌子,靚既就德國做,3M水龍頭就獨立裝,放左上角或右上角都得,有led提示燈同無兩隻,差百零蚊,兩隻都ok,分別唔大

伯爵府

回覆 oceandeepsea 的帖子

Sorry 我不太明白,是在鋅盤裝兩個水龍頭嗎??
我你孖盤,係咪即係每個盤有一個水龍頭出水位?

大宅

judycyk 發表於 19-9-11 16:44
回覆 ARS_fans 的帖子

謝謝,即係開左同開右出過了濾和未過滤的水,對嗎??

對,裝櫃底,同鋅盤無關係

珍珠宮

回覆樓主:

借圖,主龍頭裝中間,條曲喉可以左右移動,3m獨立裝,裝係左邊或右邊都得

伯爵府

但我個盤得一個孔,另一個水龍頭要裝係邊呢??

珍珠宮

回覆樓主:

借圖,左邊細孔係裝3m水龍頭,大孔係裝主龍頭,依個係單盤

珍珠宮

judycyk 發表於 19-9-11 17:10

但我個盤得一個孔,另一個水龍頭要裝係邊呢??

唔好買有孔既盤,放係枱面裝唔好睇,要裝係枱底既鋅盤,好似上面果隻

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊